NOS Voetbal

Na perfecte PSV-week is Bosz 'gelukkig mens', Feyenoord richt zich even op plek twee

Over de landstitel durft PSV-coach Peter Bosz ook met tien punten voorsprong op Feyenoord nog niet te dromen. Maar dolblij was hij na de 1-2 overwinning in Rotterdam natuurlijk wel.

"Ik ben een gelukkig mens en een trotse trainer", zei Bosz, die zijn ploeg binnen acht dagen zag winnen van FC Twente, Sevilla FC en Feyenoord. "Dat past als je drie topwedstrijden achter elkaar wint."

De winst op Sevilla woensdag betekende zelfs een plaats in de achtste finales van de Champions League.

Na perfecte week is Bosz even wat minder kritisch: 'Ben een gelukkig mens'

In de eredivisie is de reeks gewonnen wedstrijden indrukwekkend. PSV won alle veertien competitieduels dit seizoen en is het tweede team ooit met die prestatie, na PSV zelf in het seizoen 1987/1988 (eerste zeventien duels gewonnen).

Het leverde de ploeg van Bosz een voorsprong van liefst tien punten op nummer twee Feyenoord op. Kan PSV de titel al ruiken? "Tien punten voorstaan is ongekend veel, maar je moet nog twintig wedstrijden. Dat zijn een heleboel punten die je nog kan verdienen. Maar goed, voorlopig zijn we tevreden."

'Saibari powerhouse'

Bosz zag Ismael Saibari, maker van de fraaie 0-1, het verschil maken in een wedstrijd waarin beide ploegen weinig weggaven. "Saibari is een bijzonder mens", zei Bosz. "Het is een hele fijne jongen om mee te werken. Hij kan voetballen, is sterk en denkt in het teambelang. Het is een powerhouse op het middenveld."

Denkt Saibari met gat van 10 punten al aan titel? 'Platte kar? Die ken ik niet'

Saibari zelf had genoten van zijn week. Woensdag maakte hij in de Champions League tegen Sevilla ook al een schitterend en belangrijk doelpunt.

Aan de titel denkt hij nog maar niet te veel. En de bekende 'platte kar' (waar PSV op rondrijdt bij een kampioenschap) zegt de Belgische Marokkaan (geboren in Spanje) eigenlijk niet veel. "Een platte kar? Die ken ik niet."

Slot richt zich even op plek twee

Slot kende met Feyenoord juist een enorme baalweek. Dinsdag werd in de Champions League verloren van Atlético Madrid, vandaag kwam zijn ploeg tegen PSV net tekort.

De makkelijke manier waarop de goals vielen, stoorde Slot. "Er zijn best wat gelijkenissen tussen de goals die we deze week tegen kregen. Qua spelbeeld was het vandaag in evenwicht, maar ik had zeker in de eerste helft wel het gevoel dat wij dichter bij een doelpunt waren."

Slot maakt even pas op de plaats met Feyenoord: 'Nu vooral op plek 2 richten'

Dat die doelpunten uiteindelijk door PSV gemaakt werden, deed pijn. Slot weet dat Feyenoord met tien punten achterstand even pas op de plaats moet maken. "Tien punten is hartstikke veel. Voor nu moeten we ons vooral richten op plek twee."

Lege handen

Dat laatste erkende ook Mats Wieffer, de Feyenoord-middenvelder die in de laatste seconde van de wedstrijd nog bijna de gelijkmaker binnenschoot. "Die moest erin. Ik dacht na mijn schot ook al dat de bal erin ging, maar hij vloog over."

Wieffer had het gevoel dat er meer in zat. "We hadden het redelijk onder controle, maar uiteindelijk sta je met lege handen. Voorlopig richten we ons op de tweede plek."

Wieffer was dicht bij belangrijke goal tegen PSV: 'Dacht dat 'ie erin ging'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl