Yankuba Minteh baalt na een gemiste kans

Feyenoord verspeelt twee keer voorsprong bij Atlético en lijdt nederlaag

Feyenoord heeft in de Champions League met 3-2 verloren bij Atlético Madrid, nadat het twee keer op voorsprong was gekomen. Het tentamen, zoals trainer Arne Slot het vooraf noemde, konden de Rotterdammers zo niet met een voldoende afsluiten.

Feyenoord begon door een 2-0 winst op Celtic en een gelijkspel tussen Atlético Madrid en Lazio Roma als koploper van groep E aan de wedstrijd in Madrid. Maar na de nederlaag tegen Atlético en de winst van Lazio Roma bij Celtic (1-2) staat de Rotterdamse club nu derde.

De stand in Groep E na twee wedstrijden

In Madrid ruimde Slot een basisplaats in voor Ramiz Zerrouki (ten koste van Yankuba Minteh) en spits Ayase Ueda, aangezien spits Santiago Giménez nog één wedstrijd geschorst was.

De Japanse basisdebutant kende amper podiumvrees, want al na zes minuten was hij betrokken bij de openingstreffer. Een steekpass van Quinten Timber was uitstekend op Ueda. Die schoot vervolgens op de uitkomende Jan Oblak, maar de terugstuiterende bal ging via de knie van de meeglijdende Mario Hermoso alsnog het doel in.

De voorsprong was niet eens onverdiend. Feyenoord nam de regie in handen in het Cívitas Metropolitano. Ramiz Zerrouki liet de Rotterdammers ook nog even dromen van een grotere voorsprong, maar zijn schot vanaf de middenlijn plofte over keeper Oblak net naast de paal.

Ayase Ueda tekent voor de openingstreffer in Madrid

Daarna herstelde Atlético Madrid zich heel snel. Een pass op Saúl werd nog onderschept door Wieffer, maar die onderschepping kwam voor de voeten van Álvaro Morata, die de gelijkmaker binnenschoof. Saúl leek nog buitenspel te staan, maar de scheidsrechter en de VAR oordeelden uiteindelijk anders.

Een 2-1 achterstand werd daarna op het nippertje voorkomen door Gernot Trauner, die de bal net over kon schieten, voordat Morata zijn tweede zou maken.

Vleugels

Waar Atlético in het verleden vaak werd geroemd om het verdedigende werk, was dat vanavond niet zichtbaar. Feyenoord kwam namelijk weer op voorsprong. Een vrije trap van Calvin Stengs werd in twee instanties binnengewerkt door Dávid Hancko.

Dat gaf de Rotterdammers weer vleugels, want Trauner was dicht bij de 1-3.

Bekijk hieronder de reacties van Slot, Hartman en Zerrouki na de wedstrijd:

Maar met een voorsprong de rust ingaan, zat er niet in. Antoine Griezmann werkte met een omhaal de 2-2 in het net. Een mentale tik voor Feyenoord. Atlético-trainer Diego Simeone kon na die treffer zijn geluk niet op.

Dat het een vervelend moment was, bleek wel meteen na rust. Na amper twee minuten spelen had Nahuel Molina een afgemeten voorzet in huis op Morata, die meteen de 3-2 op het bord zette.

Feyenoord geeft niet op

Slot zag zijn team niet opgeven. Stengs kreeg een mogelijkheid op de 3-3, maar Oblak keerde goed. En ook Yankuba Minteh, die voor Ueda was ingevallen, kreeg de bal niet achter de Sloveense keeper.

In de absolute slotminuut kreeg diezelfde Minteh nog een grote kans, maar ook die inzet werd gekeerd door Oblak. Daardoor bleef Feyenoord na een goed duel met lege handen achter in Madrid.