NOS Voetbal

Pijnpunt Feyenoord in Madrid: 'Zij zijn vier keer dreigend en scoren drie keer'

Feyenoord-trainer Arne Slot vindt dat Feyenoord gezakt is voor het tentamen tegen Atlético Madrid (3-2 nederlaag), zoals hij de Champions League-wedstrijd vooraf noemde. "We zijn niet geslaagd. Dat was alleen met een resultaat zo en we waren met vlag en wimpel geslaagd met winst."

Het grote pijnpunt lag volgens de trainer in het verdedigende werk. "Het voorkomen van tegendoelpunten is op dit niveau nog wel belangrijker dan doelpunten maken. Dat deden we tegen Celtic bijvoorbeeld geweldig. Maar vandaag is Atlético misschien vier keer dreigend en liggen er drie in."

En dat is precies zoals je het vooraf had kunnen verwachten, aldus linksback Quilindschy Hartman. "Het is een script dat je van tevoren kan schrijven en toch overkomt het je."

Slot: 'Als je echt wat wil in Europa, moet je het resultaat ook pakken'

Feyenoord speelde niet verkeerd in Madrid. De landskampioen creëerde genoeg kansen in het Cívitas Metropolitano-stadion en scoorde ook twee keer. "We hebben met lef gespeeld, maar je staat met lege handen", zei Ramiz Zerrouki, die eindelijk weer een basisplaats had gekregen van Slot.

Dat is de kwaliteit van de Madrileense ploeg, aldus de middenvelder. "Je weet wat voor ploeg het is. Ze hebben niet veel kansen nodig om te scoren en dat hebben ze vandaag weer bewezen. We hebben iets te veel weggegeven, terwijl het al niet veel was."

Bekijk de reactie van Quilindschy Hartman:

Hartman na nederlaag: 'Script dat je van tevoren schrijft en toch overkomt het je'

Omdat Feyenoord durfde aan te vallen, waren er ook complimenten voor het spel van de Rotterdammers. "Maar daar hebben wij helemaal niks aan. Als je iets wil in de Champions League moet je de punten pakken", zei Zerrouki.

Daar sloot zijn trainer zich bij aan. "We hebben ons wel goed gepresenteerd vandaag. Maar als je echt wat wil, dan moet je de kans op een resultaat pakken. Je hebt geen zekerheid dat het over twee, vier of zes weken weer zo loopt. Maar we hebben kunnen zien dat je zo'n wedstrijd wel kan winnen als je heel goed verdedigt en effectief bent in de zestien."

Winnen van Lazio

Feyenoord heeft nu één keer gewonnen en één keer verloren in de Champions League. De komende twee wedstrijden speelt de ploeg tegen Lazio Roma. Als Feyenoord daarin punten haalt, is de groep overleven een serieuze optie.

"Ja, als we echt door willen moeten we twee keer winnen van Lazio. Als we dezelfde energie erin leggen als vandaag, dan maken we een goede kans", besluit Hartman.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl