Arne Slot weet dat Feyenoord een belangrijke week heeft
NOS Voetbal

Feyenoord wil PSV niet verder laten uitlopen: 'Ontmoeting superbelangrijk'

De week van de waarheid, dat is het voor Feyenoord. Na de nederlaag tegen Atlético Madrid en de uitschakeling in de Champions League wacht zondag een zware wedstrijd in de eredivisie. De topper tegen PSV is "superbelangrijk", aldus trainer Arne Slot.

Er wordt in Rotterdam nog wel gebaald van de uitschakeling in de Champions League. "Voor het eerst in tweeënhalf jaar liepen we tegen een plafond aan. Het is ons niet gelukt om de laatste zestien te halen."

Maar lang tijd om te treuren is er niet. "Het is een hele belangrijke week, dat is helder. Hoe meer wedstrijden je wint, hoe belangrijker de weken erna ineens zijn. Nu komt er dan ook een hele belangrijke en mooie wedstrijd tegen PSV aan", aldus Slot.

Feyenoord-trainer Slot: 'PSV wint de wedstrijden makkelijker dan wij'

Feyenoord staat na dertien wedstrijden tweede, op zeven punten van de koploper. PSV won tot nu toe al zijn eredivisiewedstrijden. Als Feyenoord verliest, loopt het gat met de Eindhovenaren op naar tien punten. "Als dat zo verloopt, zou ik dat niet prettig vinden", aldus Slot.

"Het is pas speelronde veertien, maar tegelijkertijd heeft PSV een geweldige serie neergezet en ze laten zo weinig punten liggen. Dan zijn de onderlinge ontmoetingen superbelangrijk en helemaal thuis. We zullen zondag heel erg goed moeten zijn."

'Dominantie makkelijker omgezet in goals'

De Feyenoord-trainer heeft bewondering voor hoe PSV-coach Peter Bosz zijn ploeg laat spelen. "Wij hebben tien van onze laatste elf wedstrijden gewonnen. Op basis van het spelbeeld winnen wij onze wedstrijden makkelijk, maar dat is in het resultaat niet altijd terug te zien. Dat is het verschil met PSV. Zij zetten hun dominantie makkelijker om in goals dan wij."

PSV mist zondag wel twee spelers die het net makkelijk weten te vinden. Hirving Lozano en Noa Lang ontbreken door blessures. Maar dat zegt helemaal niks, vindt Slot.

"Mijn vrouw zei: ik vind dat bij PSV veel spelers een doelpunt kunnen maken. En ze kijkt niet veel voetbal en zegt er nooit wat zinnigs over, maar nu wel. Zij hebben zoveel goede spelers. Als er één of twee individuen niet meedoen, is dat niet beslissend."

Feyenoord kan zelf wel op bijna volle sterkte aantreden. Alleen Bart Nieuwkoop en Alireza Jahanbakhsh ontbreken bij de Rotterdamse ploeg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl