NOS Voetbal

Geen Lang en Lozano: tegenvallers PSV in aanloop naar topper tegen Feyenoord

Bosz wijt blessure Lang aan volle speelkalender: 'Ieder mens heeft vakantie nodig'

PSV moet Noa Lang en Hirving Lozano missen in De Kuip. Trainer Peter Bosz bevestigt die dubbele tegenvaller voor de Eindhovenaren vrijdag op een persconferentie in aanloop naar de topper tegen Feyenoord van zondag. De vleugelaanvallers kampen met een blessure aan het bovenbeen.

"Noa heeft een kleine terugslag gehad en zal er zondag niet bij zijn", zei Bosz. "En ik kan jullie niet vertellen wanneer wel." Of Lang er tot de winterstop uit ligt, kon hij dus niet bevestigen. "Dat weet ik oprecht niet. Dat moeten we van week tot week bekijken."

Lang keerde deze week terug van een hamstringblessure die hij op 8 oktober had opgelopen, maar kreeg een terugslag in de revalidatie. Woensdagavond ontbrak de vleugelaanvaller ook al in de wedstrijdselectie voor het Champions League-duel met Sevilla.

Grimas

In die wedstrijd in Spanje viel Lozano uit met een vergelijkbare blessure. De Mexicaanse dribbelaar kneep met een grimas op het gezicht in zijn hamstring en moest naar de kant.

"Het valt gelukkig mee", aldus Bosz. "In die zin dat we niet verwachten dat we hem anderhalve maand kwijt zullen zijn, maar ik kan het ook niet in dagen of weken uitdrukken. Er is een scan gemaakt en die viel gelukkig mee."

Zo raakte PSV in een week twee belangrijke aanvallers kwijt. Bosz heeft nog twee echte buitenspelers over: Yorbe Vertessen en Johan Bakayoko. Maar de trainer is niet in paniek. "We stellen er altijd maar twee op."

Bovendien ziet hij nog genoeg andere opties. Denk aan Isaac Babadi. Aan Ismael Saibari. Aan Malik Tillman. "Dat zijn allemaal jongens die ook op de zijkanten kunnen spelen."

Drukke speelkalender

Helemaal zorgeloos is Bosz niet. Lang sukkelt immers langer met blessureleed dan verwacht. Oorzaak? "Ik kan het niet los zien van de drukke speelkalender. Er wordt veel over gezegd de laatste tijd."

"Als je alleen al naar Barcelona kijkt, waar drie toptalenten - Gavi, Pedri en Fati (tegenwoordig Brighton & Hove Albion) - van nog geen 20 een zware kruisbandblessure oplopen, dat is geen toeval. Dat heeft natuurlijk met die overvolle speelkalender te maken. Ik zie de blessure van Noa daar niet los van."

"Noa heeft een week vakantie gehad dit jaar en moest toen bij ons beginnen. Ieder mens heeft af en toe een week vakantie nodig. Jullie ook", grapte Bosz met de aanwezige pers. "Twee weken, drie weken. En als je die niet krijgt, ga je dat ook in de artikelen van jullie lezen."

Bosz trekt kritische lessen uit stunt in Sevilla: 'Zal op alle vlakken beter moeten'

Een door blessures geplaagde aanvalslinie of niet, er is veel nodig om Bosz onrustig te krijgen. Ook zonder Lang en Lozano kijkt hij uit naar de topper tegen Feyenoord.

Tien punten

Wint PSV zondag, dan wordt het gat tien punten. Een beslissing van de competitie, zullen sommigen al roepen. Bosz wil daar niets van weten. "In dat soort termen denken wij niet. Vanaf dag één heb ik hier gezegd dat we van wedstrijd tot wedstrijd kijken. De fout die je kunt maken, is te ver vooruit kijken."

Terugkijken op het Champions League-duel met Sevilla (2-3 winst) deed Bosz ook nog. "Het moet tegen Feyenoord op alle gebieden beter. Die goal die we na rust weggeven, dat mag niet gebeuren. Maar als je dan ziet hoe wij vanuit geslagen positie terugkomen, in een half uur tijd drie keer scoren in Sevilla... tuurlijk, tegen tien man, maar het is zo knap dat je je terug weet te vechten."

Vechten zal op de vroege zondagmiddag ook moeten in Rotterdam. Bosz voorziet "een intense wedstrijd" tegen een ploeg die ook van hoog drukzetten houdt, en wil voetballen. "Ik heb er ongelooflijk veel zin in."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl