Noa Lang
NOS Voetbal

Noa Lang ontbreekt bij belangrijk duel voor PSV tegen Sevilla: 'Terugslag gehad'

Noa Lang ontbreekt in het Champions League-duel van PSV met het Spaanse Sevilla woensdagavond. De buitenspeler heeft een terugslag gehad, zo meldt trainer Peter Bosz op de persconferentie.

Lang keerde eerder deze week terug na een hamstringblessure, die hij op 8 oktober opliep. Daardoor miste hij ook de EK-kwalificatiewedstrijden van Oranje tegen Ierland en Gibraltar. Bosz wil nu niet te veel risico nemen met de vleugelaanvaller.

PSV jaagt op eerste overwintering sinds 2015: 'Dat is goed voor iedereen'

Het is een hard gelag voor PSV. Na vier duels staat het tweede in de groep met evenveel punten als Lens en drie punten meer dan nummer laatst Sevilla. Koploper Arsenal lijkt onbereikbaar voor de andere ploegen. Bij winst woensdagavond in Spanje kan PSV een belangrijke slag slaan voor overwintering in het miljardenbal, voor het eerst sinds het seizoen 2015/16.

Bosz kon nog niet zeggen of de Oranje-international zondag ook de topper tegen Feyenoord in de eredivisie mist. "Als je er vandaag niet bij bent, ben je ook een vraagteken voor zondag. We hebben hem wel meegenomen naar Spanje, omdat ik hem graag bij de groep wil hebben."

Lozano in basis

Hirving Lozano kan wél spelen en start zelfs in de basis tegen de Spanjaarden, zo bevestigde zijn coach. De Mexicaan werd zaterdag tegen FC Twente hard tegen zijn enkel geschopt door Mees Hilgers, die dat moest bekopen met een rode kaart en twee duels schorsing.

Lozano heeft zin in het belangrijke duel. De aanvaller ziet kansen voor zijn ploeg. "Het team is verder dan in mijn eerste periode bij PSV van 2017 tot 2019. We spelen fantastisch in de competitie en zelfs in de Champions League. Daar ben ik blij om, want iedereen bij PSV verdient dat."

'Absoluut honger'

Bosz is het daarmee eens: "We kennen het belang van de wedstrijd en willen winnen. Na de winter erbij zijn is goed voor de club en de spelers. De honger is er absoluut. Dat voel ik vanaf het begin van het seizoen, dat de spelers wat willen winnen. En overwinteren in de Champions League is ook een grote stap voor ons."

Het grote verschil met de vorige wedstrijd in Eindhoven, die in 2-2 eindigde, is dat Sevilla nu een andere trainer heeft. Jose Luis Mendilibar werd ontslagen vanwege met name de slechte prestaties in de competitie, waarin de ambitieuze Spanjaarden nu teleurstellend vijftiende staan.

Bosz: "Met de nieuwe trainer Diego Alonso is de manier van voetballen anders. Daar passen we ons op aan, zoals we altijd doen. We hebben ze geanalyseerd en weten in welke situatie ze zitten, daar willen we ons voordeel mee doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl