Noa Lang
NOS VoetbalAangepast

Sevilla-vedette Ramos noemt duel met PSV unieke kans: 'Moeten ons laten zien'

Met Noa Lang, Armando Obispo en Mauro Júnior in de gelederen is PSV afgereisd naar Spanje, waar de ploeg van Peter Bosz woensdag in de Champions League zal aantreden tegen Sevilla FC.

Het drietal stond lange tijd aan de kant met een blessure, maar zat afgelopen zaterdag tegen FC Twente (3-0 winst) voor het eerst weer bij de selectie.

Buitenspeler Lang maakte na zeven weken afwezigheid vanwege een onwillige hamstring ook nog een kwartier voor tijd zijn opwachting binnen de lijnen. Verdediger Obispo, die in maart voor het laatst in actie kwam, en de op meerdere posities inzetbare Mauro Júnior, die al sinds februari moest toekijken, bleven op de bank.

Bij een overwinning op Sevilla, waartegen het thuis ternauwernood 2-2 speelde, en een zege van Arsenal op RC Lens weet PSV zich verzekerd van de achtste finales in de Champions League. De Spaanse opponent is alleen maar gebaat bij drie punten, maar winnen is al een tijdje een probleem voor de club, die vorig seizoen voor de zevende keer de Europa League won.

Opvolger onder druk

Na het bezoek aan Eindhoven werd er in de Spaanse competitie op de valreep gelijkgespeeld tegen Rayo Vallecano en dat betekende meteen ook het einde voor trainer José Luis Mendilibar. Maar onder zijn opvolger Diego Alonso is het ook nog steeds wachten op een overwinning - de bekerwinst op het enkele klassen lager spelende CD Quintanar niet meegerekend.

Diego Alonso

Na vier remises, waaronder een verdienstelijke tegen Real Madrid, twee nederlagen in de Champions League tegen Arsenal en een verliespartij van afgelopen weekeinde bij Real Sociedad staat ook de nieuwe man aan het roer alweer onder druk. Volgens Spaanse media zou de clubleiding zelfs al een mogelijke opvolger gepolst hebben, zij het zonder succes.

PSV treft derhalve een tegenstander maar vooral ook een coach in het nauw, bleek wel op de persconferentie een dag voor het Champions League-treffen in Andalusië. Alonso kreeg de nodige vragen over de houdbaarheid van zijn positie.

"Kritiek is er altijd", bleef hij er ogenschijnlijk stoicijns onder. "En daar moet je mee omgaan. Ik voel in ieder geval vertrouwen van de spelers, en honderd procent betrokkenheid. Uiteindelijk zullen we de vruchten plukken van wat we aan het doen zijn."

PSV pijn doen

Een van die spelers is een grote naam in het Spaanse voetbal: Sergio Ramos, de bikkelharde verdediger die met Real Madrid vier keer de Champions League won en met Spanje zowel de wereldtitel als twee Europese titels veroverde. Hij noemde het duel met PSV een unieke kans om de reeks zonder zege te doorbreken. "Dit is meer dan een Champions League-wedstrijd, het is een finale."

Sergio Ramos

Ramos: "We moeten winnen. We moeten leren van de fouten die we hebben gemaakt de afgelopen tijd. We hebben keihard gewerkt en moeten ons richten op het verder groeien en verbeteren. Morgen hebben we een schitterende kans om dat te laten zien."

Tegen een sterke opponent, erkent de 37-jarige routinier van de huidige nummer vijftien van La Liga. "Het is niet toevallig dat ze alle wedstrijden hebben gewonnen in de competitie. Ze hebben veel sterke punten, maar we hebben ze goed bestudeerd en weten waar we ze pijn kunnen doen. Laten we hopen dat we weer de goede kant op gaan."

Ook Alonso voorziet een lastige klus. "PSV heeft een geweldig team, dat zeer goede resultaten heeft neergezet en daardoor veel zelfvertrouwen heeft. Bij ons zal alles moeten kloppen, we zullen op topniveau moeten spelen. Het zal op details aankomen. Als wij willen winnen, moeten we er 100 procent voor gaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl