Memphis Depay in De Kuip
NOS Voetbal

Emoties bij Depay: 'Moeilijke tijd achter de rug, niet makkelijk om toe te kijken'

Memphis Depay is blij om na lang blessureleed weer op het veld te staan. Depay maakte afgelopen weekend tegen Mallorca zijn rentree, tegen Feyenoord viel hij voor de tweede keer sinds zijn terugkeer in.

Depay mocht acht minuten spelen tegen Mallorca. Tijdens het uitduel met Feyenoord (1-3) mocht hij na 74 minuten invallen. Hij keerde eind september tegen Real Madrid terug na een hamstringblessure, maar raakte toen weer geblesseerd.

'Moeilijke tijd'

Depay vertelde dinsdagavond na de overwinning op Feyenoord dat hij door die blessures op rij een moeilijke tijd achter de rug heeft. "Ik heb twee blessures gehad, waardoor ik lang aan de kant stond. De tweede blessure was een soort terugval van de eerste."

"Het was niet makkelijk. Het doet pijn als je langs de kant moet toekijken", aldus een geëmotioneerde Depay bij RTL 7. "Je voelt je even geen voetballer, dat is niet leuk. Mentaal is dat zwaar."

Memphis en Molina.

Depay speelde vorig seizoen slechts tien competitiewedstrijden: twee voor FC Barcelona en na de winterstop acht voor Atlético Madrid. Dit seizoen staat de teller in Madrid pas op vijf.

"Iedereen vraagt zich af hoe dat kan. Ik zelf ook. Ik ben een professional en doe er alles voor om fit te worden."

'Niet in krachthonk gezeten'

Depay reageerde ook op de verhalen dat hij er de laatste tijd veel gespierder uit ziet.

"Ik zit niet in het krachthonk met gewichten. Ik heb alleen veel getraind om weer fit te worden. Ik denk dat het daar mee te maken heeft. Uit mijn dna blijkt dat ik heel snel spiermassa opbouw. Misschien heeft dat met de genen van mijn Afrikaanse vader te maken."

"Nu ik weer fit ben, zie je dat het weer afneemt. Met wedstrijdritme wordt mijn lichaam weer slimmer in plaats van heel breed."

Rafael van der Vaart suggereerde afgelopen zondag bij Studio Voetbal dat Depay blessuregevoelig is door zijn toegenomen spiermassa.

'Depay moet net als De Ligt van spiermassa af, minder aan gewichten'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl