NOS Voetbal

Jubilerende Simeone kan tegen Feyenoord beroep doen op Depay: 'Natuurlijk kan hij spelen'

Jubilerende Simeone op zijn hoede voor dynamisch Feyenoord

Memphis Depay is inzetbaar en Feyenoord is een lastige tegenstander. Dat waren de spaarzame conclusies die konden worden getrokken na de korte persconferentie van Atlético Madrid-trainer Diego Simeone voor het Champions League-duel met Feyenoord van dinsdag.

Op een regenachtige maandag werkte de ploeg van de Argentijnse succescoach nog een training af in De Kuip. Memphis Depay was daarbij aanwezig, al lijkt het wel duidelijk dat de Nederlander niet zal starten in het treffen met de Rotterdammers.

"Maar natuurlijk kan hij spelen", zegt zijn coach over de Nederlandse aanvaller die afgelopen weekend weer minuten maakte na een lange blessure.

Memphis Depay en Axel Witsel tijdens de training in De Kuip

Simeone, die voor de honderdste keer op de bank zit tijdens een Champions Leaguewedstrijd van Atlético, maakte in zijn persconferentie weinig woorden vuil aan de wedstrijd. Wel gaf hij aan dat hij Feyenoord een "zware tegenstander" vindt.

Het feit dat Simeone voor de honderdste keer op de bank 'zit' - de coach loopt meestal druk gebarend langs de zijlijn - maakt de Argentijn trots. "Ik ben trots dat ik honderd wedstrijden in de Champions League heb meegemaakt met Atlético", aldus de trainer van de nummer drie van de Spaanse competitie.

Voor de Madrilenen is een zege voldoende om zich te verzekeren van plaatsing voor de volgende ronde. Voor Feyenoord is plaatsing bij een zege niet zeker, maar de Rotterdammers hebben overwintering dan wel in eigen hand.

Programma en stand in poule E van de Champions League

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl