NOS Voetbal

Slot hoopt op 'magie van de Kuip' tegen Atlético: 'Mag geen seconde stil zijn'

Slot spreekt niet van 'week van de waarheid': 'Elke wedstrijd is superbelangrijk'

Het is een van de klassiekers in de lijst van voetbalclichés: de term 'de week van de waarheid'. Deze week valt die term veel bij Feyenoord, dat de Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid en de eredivisietopper tegen PSV gaat spelen. Coach Arne Slot vindt het niet meer dan een "repeterend verhaal".

"Dat begint in augustus, dan gaat het naar september en naar oktober... De eerste wedstrijd tegen Celtic was cruciaal, zeiden mensen. Daarna was Lazio-thuis weer cruciaal. Als het om zes wedstrijden gaat, is elk duel belangrijk. Mijn mening: de eerstvolgende wedstrijd is de allerbelangrijkste van het seizoen."

'Zingen, fluiten of toejuichen, niks anders'

Zelf liet Slot tijdens zijn persconferentie in aanloop naar het thuisduel met Atlético meermaals het woord 'controle' vallen. "Het verschil met de uitwedstrijd is dat we daar vooral naar op zoek zullen gaan", zei Slot, die met Feyenoord begin oktober in Madrid nog een nipte nederlaag (3-2) leed.

"Tussen uit- en thuiswedstrijden zit een groot verschil vanwege de emotie van de fans. Die emotie probeer je een beetje uit te schakelen door controle over de wedstrijd te hebben. Tegelijkertijd zijn we op zoek naar een ongelooflijke energieboost van ons als team. We zullen 95 minuten lang aan moeten staan."

Met nog twee wedstrijden te gaan staat Feyenoord op de derde plaats in de groep, achter Atlético en Lazio. Met een overwinning op de koploper zouden de Rotterdammers dinsdagavond een grote stap zetten naar de knock-outfase.

Programma en stand in poule E van de Champions League

Daarbij hoort volgens Slot dinsdagavond ook extra inspanning van het Feyenoord-publiek. "Onze fans zullen ook 95 minuten aan moeten staan. Het is zingen, fluiten of toejuichen, maar niks anders. Het stadion mag niet één seconde stil zijn. Als dat gebeurt, dan vergroot dat onze kans op een overwinning."

Slot: "De marges zijn klein, het ligt heel dicht bij elkaar op Europees niveau. Dan kan een fanatiek stadion je helpen en de tegenstander misschien wat zenuwachtig maken. Dat is een van de redenen waarom je in Europa thuis vaker resultaten haalt dan uit. Dus we hopen op de magie van de Kuip."

Waar Feyenoord tegen Atlético niet kan beschikken over de geblesseerde Alireza Jahanbakhsh en Bart Nieuwkoop, maakt bij de Spanjaarden Memphis Depay weer deel uit van de wedstrijdselectie. De Oranje-international maakte afgelopen weekend zijn rentree na bijna twee maanden afwezigheid.

"Er zijn trainers die zeggen: ik vind het mooi als de tegenstander alle goede spelers heeft, want dan strijd je tegen de besten. Ik had het niet erg gevonden als Atlético morgen 25 spelers geblesseerd had, want ik wil vooral graag winnen", aldus Slot.

"Maar dat is niet de realiteit. Dit is een club met zoveel goede spelers, onder wie Memphis. Daar heb je mee te dealen als je op Champions League-niveau door wil komen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl