Immobile juicht nadat hij zijn ploeg Lazio aan de winst heeft geholpen
NOS Voetbal

Immobile slaat weer toe bij Lazio, Italianen door in Champions League

Lazio heeft met een 2-0 overwinning op Celtic de knock-outfase bereikt van de Champions League. Invaller Ciro Immobile hielp de worstelende Italianen met twee treffers langs de Schotse ploeg.

Lazio speelde voorafgaand aan het duel Feyenoord-Lazio tegen Celtic en wist dat het bij winst goede zaken kon doen. Als Feyenoord niet zou winnen van Atlético, was plaatsing voor de volgende ronde zo goed als zeker. Nadat Feyenoord met 1-3 onderuit ging, werd duidelijk dat de Italianen nogmaals konden juichen.

De Rotterdammers zijn nu veroordeeld tot de Europa League.

Geen hoogwaardig voetbal

Voorafgaand aan het duel was de sfeer in Rome niet al te vriendelijk. Lazio-supporters gooiden met vuurwerk naar het publiek van de opponent. Maar het was niet zo dat het vurige begin zorgde voor hoogwaardig voetbal op het veld.

Vuurwerk gooien door Lazio-supporters

Lazio zit namelijk niet in de beste fase van het seizoen; afgelopen weekend werd er verloren van hekkensluiter Salernitana, waardoor de ploeg van Maurizio Sarri nu elfde staat in de Serie A. Ook in de wedstrijd tegen Celtic ging het lang niet van harte.

De Italianen waren misschien wel de betere ploeg, maar konden niet of nauwelijks echt gevaarlijk worden. De Schotten bleven keurig overeind en konden soms zelf ook aan aanvallen denken.

Weer Palestijnse vlaggen

De supporters in het uitvak vermaakten zich dus goed. Maar ze zorgden mogelijk ook voor nieuwe problemen voor hun club. Er werden weer Palestijnse vlaggen getoond door het Schotse publiek.

Dat gebeurde eerder ook al in het Champions League-duel met Atlético Madrid. Daarvoor moet Celtic van de UEFA al een boete van bijna 18.000 euro betalen.

Celtic-fans tonen wederom Palestijnse vlaggen op de tribune

Op het veld viel de eerste 45 minuten niet veel te beleven. Een grote afzwaaier van Nicolò Rovella, zijn schot was door de ballenjongen op te rapen bij de cornervlag, zorgde nog voor enige opwinding in het stadion. Maar dat was dus niet vanwege het goede voetbal.

Na rust kreeg Celtic het eerste kansje. De Japanner Kyogo Furuhashi schoot net naast het doel van Lazio-doelman Ivan Provodel. Niet veel later kregen de Schotten nog een kans op de voorsprong, maar een uitstekende voorzet werd door Yang Huyn-Jun niet gepromoveerd tot een doelpunt.

Gustav Isaksen zette er met een schot net voorlangs iets tegenover voor de thuisploeg, maar overtuigend was het allemaal niet bij Lazio.

Immobile flikt het weer

Omdat het voor geen meter liep, werd na een uur spelen Ciro Immobile in de ploeg gebracht bij de Italianen. Zoals van hem verwacht werd, flikte hij het in de slotfase voor Lazio. Een schot van Isaksen werd gekraakt, maar kwam voor de voeten van de ingevallen spits, die niet miste.

Drie minuten later besliste de Italiaan het duel definitief met een schuiver in de korte hoek.

Celtic dacht nog wel een penalty te krijgen in de absolute slotminuut, maar de VAR liet de scheidsrechter daar een streep door zetten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl