NOS Voetbal

Mead vs Miedema, slaapt verliezer op de bank? 'Nee, die moet puppypoep opruimen!'

Miedema speelt tegen partner Mead: 'We zijn vooral in puppy-sfeer thuis'

Vivianne Miedema en Beth Mead zijn niet alleen twee van de beste speelsters ter wereld, maar ook een koppel. Ze spelen ook nog eens samen bij Arsenal en zijn allebei net terug van een zware knieblessure. Komende vrijdagavond staan ze in het machtige Wembley tegenover elkaar in de Nations League-wedstrijd Engeland-Nederland.

De belangen zijn groot. Een olympisch ticket staat op het spel. Hoe is de sfeer thuis? "Wij zijn vooral in de puppy-sfeer", lacht Miedema.

Hun puppy, die ze Myle Meadema hebben genoemd, een samenvoeging van hun beide achternamen, is pas net in de familie en vergt veel zorg. Op de vraag of de verliezer van het duel op de bank moet slapen, antwoordt Miedema: "Nee, die moet poep opruimen van de puppy!"

Schroef

Dat één van hen straks teleurgesteld is, hoort bij voetbal, zegt ze. Ze vindt het vooral leuk voor haar partner dat ze terug is op het veld. Al is het afwachten of en hoeveel speelminuten ze zal maken.

De nieuwe bewoner in huize Mead-Miedema: puppy Myle Meadema

Dat is ook voor Miedema zelf de vraag. "Ik voel me steeds beter op het veld, maar negentig minuten spelen zit er nog niet in." Ze noemt dat frustrerend, maar houdt oog voor haar doel: begin 2024 weer topfit zijn.

Dus tempert ze haar verlangens en trotseert ze de kou, die door haar knieoperatie een extra nadeel oplevert: "Als het koud is, voel ik mijn schroef wel zitten."

Acht aanvallers

Oranje zou met een gelijkspel in Londen en een thuiszege dinsdag op België een grote stap zetten richting de Olympische Spelen. Het eerste duel met Engeland won Nederland met 2-1 van de Europees kampioen en verliezend WK-finalist.

Na het verlies in de returnwedstrijd tegen België (3-2) staat Engeland nu derde in de poule.

Miedema snapt de keuze van bondscoach Andries Jonker om acht aanvallers in de selectie op te nemen. "Goed dat je veel spitsen met verschillende kwaliteiten in je selectie hebt. Je hebt gewoon iedereen nodig."

Martens hersteld

Lieke Martens is ook zo'n broodnodige aanvaller op wie Jonker leunt. Ze is er weer bij, nadat ze vorige maand tegen Schotland in de eerste helft uit de wedstrijd werd geschopt door Sophie Howard. "Het was schrikken. Ik voelde gelijk dat het niet goed zat. Maar gelukkig kan ik nu weer spelen."

Stand groep A1 Nations League, Nederland staat bovenaan, Engeland derde

Wel vond de Paris Saint-Germain-aanvalster het extra zuur dat ze door die blessure de Champions League-wedstrijd tegen Ajax in de Johan Cruijff Arena moest missen. "Dat was wel balen. Zo vaak speel je niet met je club in eigen land. Ik had een hele WhatsApp-groep aangemaakt met vrienden en familie. Daar moest ik toen een berichtje in delen: sorry, deze wedstrijd komt iets te vroeg voor mij."

'Scoren, da's duidelijk'

Martens vermoedt dat het een lastige wedstrijd gaat worden tegen het Engeland van Sarina Wiegman. "Dit is een team met veel kwaliteiten. Zij hebben thuisvoordeel met veel mensen op de tribune, maar de focus moet op het spel liggen. We moeten gewoon scoren, da's duidelijk."

Martens: 'We moeten gewoon scoren, da's duidelijk'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl