FC Twente-trainer Joseph Oosting
NOS Voetbal

Trots FC Twente wacht 'flinke kluif': 'Voorkomen dat PSV weer wint'

FC Twente is op dit moment de trotse nummer drie van de eredivisie. Zaterdagavond wacht thuis een absolute topper tegen PSV. 'Een flinke kluif', noemt trainer Joseph Oosting het, maar de Tukkers kunnen bouwen op mooie statistieken.

Al 24 thuiswedstrijden op rij heeft FC Twente niet verloren. De laatste thuiswedstrijd die verloren ging, was in mei 2022 tegen Fortuna Sittard (1-2), daarnaast werden de laatste 9 thuiswedstrijden tegen de traditionele top drie niet verloren en werd in de laatste 33 thuiswedstrijden minimaal één keer gescoord. De Grolsch Veste is dus een stevige vesting.

Al 33 thuiswedstrijden op rij gescoord

Het zijn cijfers die Oosting graag in zijn voordeel gebruikt. "Cijfers liegen niet, natuurlijk, dus dat zijn keiharde feiten. Dus wat dat betreft kijken we daar wel naar, ja", vertelt de coach.

"Het zegt dat we een moeilijk team zijn om te verslaan in de Grolsch Veste en dat is natuurlijk mooi. Op een of andere manier geeft dat toch een bepaalde boost. En dat we al 33 thuiswedstrijden op rij scoren, is mooi om te horen, want daar gaat het uiteindelijk wel om. Uiteindelijk willen we het publiek vermaken met realistisch voetbal en het maken van doelpunten."

Trainer Joseph Oosting wil laten zien hoe goed FC Twente is tegen de top van Nederland:

FC Twente won van 18 ontmoetingen één keer van PSV: 'Morgen is nummer 19, hè'

Dat het zo goed gaat, merkt de uit Emmen afkomstige trainer ook aan de supporters. "Die zijn enthousiast. Men kan zich identificeren met het elftal en dat vind ik heel erg mooi."

Maar of die supporters zaterdagavond ook kunnen lachen, is nog even de vraag. PSV komt op bezoek, de ploeg die alle twaalf de competitiewedstrijden tot nu toe won. Een ploeg in vorm. Daarnaast won Twente maar één van de laatste 18 ontmoetingen, uit en thuis, van PSV.

"Het wordt een flinke kluif, absoluut. Alle respect daarvoor, ze doen het voortreffelijk en hebben een goed team met wapens. Het is voor ons een uitdaging om in de 19de ontmoeting een resultaat te halen."

'Mooi meetmoment'

FC Twente speelde dit seizoen thuis al tegen traditionele topploegen als Feyenoord en Ajax. Beide wedstrijden werden gewonnen. Zaterdag wil Oosting graag weer een succesvolle wedstrijd zien.

"Ik wil daarin een team zien dat zich wil meten met de top van Nederland. Dat we laten zien hoe goed we zijn, zowel in het aanvallen als het verdedigen. Het is een mooi meetmoment om te kijken of we dat kunnen laten zien in de top van Nederland."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl