FC Twente wendt eerste nederlaag in eigen huis af tegen NEC, dat weer 3-3 speelt

Bekijk de samenvatting van FC Twente - NEC

FC Twente en NEC hebben in een waar spektakelstuk met 3-3 gelijkgespeeld. Voor NEC is dat niets nieuws: ook vorige week speelde het 3-3 tegen Volendam, met drie doelpunten in blessuretijd.

Dit keer leek het met een 3-1 voorsprong op weg naar de eerste uitzege van het seizoen en voor FC Twente de eerste thuisnederlaag in heel lange tijd. Dankzij een late treffer van Manfred Ugalde hield Twente de ongeslagen reeks in stand, maar tevreden met het eerste puntenverlies in de Grolsch Veste zal de hoogvlieger uit Enschede niet zijn.

Wel is Twente na vanavond de nummer twee van de eredivisie. NEC staat na het vierde gelijkspel op rij dertiende.

Twee helften

FC Twente had de touwtjes voor de rust stevig in handen. Ugalde en Michel Vlap roken al vroeg aan de 1-0, maar die viel pas vlak voor de pauze toen Jasper Cillessen een op het oog makkelijke bal van Sem Steijn door zijn benen liet glippen.

Doelpuntenmaker Youri Baas en aangever Magnus Mattsson na de 3-1 van NEC.

In de tweede helft leek NEC herboren. Na de wat gelukkige 1-1 van de Deense verdediger Mathias Ross, die de bal tegen zich aangekopt kreeg, kwamen de Nijmegenaren na twee mooie aanvallen op 1-3.

Bart van Rooij (kopbal) en Youri Baas (mooi stiftje) waren de afmakers. Twente rechtte de rug en knokte zich via Steijn (rebound) terug in de wedstrijd. Bij de 3-3 kort voor tijd van Ugalde leek Steijn in de baan van het schot buitenspel te staan, maar arbiter Joey Kooij keurde de treffer goed.

Manfred Ugalde viert de 3-3 vlak voor tijd tegen NEC.

In de tumultueuze extra tijd kookte het potje over, toen Ugalde een stuiterbal van scheidsrechter Kooij voor de voeten van Ross wegsnoepte. Maar wat Twente ook probeerde, de winnende treffer zat er niet meer in.