Fortuna boekt ruime zege door een helft te wervelen tegen Heracles

Bekijk de samenvatting van Fortuna Sittard - Heracles Almelo

Mede dankzij een uitstekende en zeer doeltreffende eerste helft heeft Fortuna Sittard een eenvoudige 4-1 thuiszege behaald op Heracles Almelo.

In Sittard stond het na 45 minuten spelen al 4-0 voor de Limburgers, die door de winst klimmen naar de negende plaats in de eredivisie. Heracles zakt naar de elfde plaats.

De grote nederlaag maakt de cijfers van de Almeloërs alleen nog maar pijnlijker. Na een 2-2 gelijkspel tegen FC Twente in oktober ging de ploeg met 3-0 onderuit bij sc Heerenveen, verloor het in de beker met 2-0 van de amateurs van HHC Hardenberg en was PSV vorige week met 6-0 veel te sterk.

Met de wedstrijd van vandaag heeft Heracles nu vijftien tegengoals gehad in vijf wedstrijden, zonder zelf een keer het doel te vinden.

Het verdedigend onthutsend zwakke Heracles zag de jarige Rodrigo Guth (23) de Almeloërs al na vijf minuten met een rake kopbal uit een hoekschop op een 1-0 achterstand trakteren.

De Heraclieden creëerden niets, bij Fortuna lukte juist alles: de Belg Milan Robberechts luisterde zijn basisdebuut op met de knappe 2-0, Alen Halilovic tikte de 3-0 binnen en voor rust profiteerde ook Kaj Sierhuis koppend van de falende Heracles-defensie.

Brian De Keersmaecker loste na 52 minuten het eerste schot voor de bezoekers, recht op Fortuna-keeper Ivor Pandur af. Fortuna werd verder niet meer getest en was al aan het uitbollen toen Mario Engels met wat geluk de 4-1 maakte vlak voor tijd.