NOS Voetbal

Bosz vergelijkt PSV met Formule 1-auto en heeft Lang terug

Bosz vergelijkt PSV met Formule 1-auto: 'Moeten blijven doorontwikkelen'

Koploper PSV kan zaterdag tegen FC Twente weer beschikken over Noa Lang. Het meespelen van de tegen Gibraltar aan zijn voet geblesseerd geraakte Joey Veerman is nog onzeker.

Voor trainer Peter Bosz is zijn team, ondanks de indrukwekkende resultaten nooit klaar. "Gekscherend vergelijk ik het weleens met Formule 1-auto's. Die hebben ook steeds upgrades nodig. Die moeten zich steeds doorontwikkelen. Wij ook. Tegenstanders weten op een gegeven moment hoe we spelen. In die zin zijn we nooit klaar."

Met 36 punten uit 12 wedstrijden is PSV tot nu toe ongenaakbaar in de eredivisie. Nu was de tegenstand misschien niet al te groot, zoals recent tegen Heracles en PEC Zwolle. Dat is deze week wel anders, met zaterdag FC Twente uit, op woensdag ook Sevilla uit in de Champions League en volgende week zondag Feyenoord uit.

"Ik ben heel blij dat we de eerste twaalf wedstrijden hebben gewonnen", zegt Bosz. "Die 36 punten hebben heel veel waarde. Niet alleen de punten hebben waarde, maar ook de manier waarop we hebben gespeeld. Duidelijk is dat de komende tegenstanders bovenin staan."

Lang '100 procent', Veerman vraagteken

Voor Bosz is het nog de vraag hoe sommige spelers de interlandperiode hebben doorstaan. Hij zag Hirving Lozano, die afgelopen nacht terugkeerde, nog helemaal niet. De Mexicaan speelde afgelopen woensdag nog 120 minuten in de Nations League met Mexico tegen Honduras in Mexico-Stad.

Peter Bosz en Noa Lang

Veerman liep bij Oranje tegen Gibraltar een voetblessure op en deed donderdag niet mee op de training. "Ik weet nog niet of hij straks gaat trainen", zegt Bosz. "Hij moet 100 procent zijn, anders speelt hij morgen ook niet. Simpel."

Wie wel 100 procent is, is Lang. De buitenspeler keerde afgelopen maandag na anderhalve maand afwezigheid vanwege een hamstringblessure terug op het trainingsveld .

"Hij is fit en kan spelen", zei Bosz. De terugkeer van Lang dwingt Bosz tot het maken van keuzes, met onder anderen Johan Bakayoko, Lozano en Yorbe Vertessen als andere vleugelopties.

Bosz steunt Schouten: 'Veel te kritisch benaderd'

Bosz had zich verbaasd over de kritiek op Jerdy Schouten na de interland van het Nederlands elftal tegen Ierland . "Hij is veel te kritisch benaderd", zegt Bosz. "Maar misschien is het ook goed dat je niet gewend bent dat hij de bal verspeelt. Dan snap ik het. Maar zo kritisch, negatief zelfs, zo heb ik het niet gezien."

Bosz steunt Schouten: 'Veel te kritisch benaderd'

"Normaal gesproken is het Nederlands elftal het hoogste", gaat Bosz verder. "Ik denk dat wij daar met ons elftal tegenaan schurken en bij ons doet hij het uitstekend."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl