NOS Voetbal

Clubicoon Sturing helpt Vitesse voor de zevende keer uit de brand als interim

Vitesse maakt de eerste seizoenshelft af met Edward Sturing als hoofdtrainer. Het is de zevende keer dat hij de Arnhemse club uit de brand helpt. Hoe de positie van hoofdtrainer na de winterstop wordt ingevuld, wordt binnenkort besproken.

"In deze roerige tijden wil ik de club vooruit helpen", aldus Sturing op de clubwebsite. "Het is weliswaar wederom een interim-periode, maar daar hebben Benjamin (technisch directeur Schmedes, red.) en ik goed over gesproken met elkaar. Het belang van de club staat nu voorop."

"Het is aan mij om in ieder geval de komende wedstrijden het tij te keren. In de winterstop gaan we opnieuw het gesprek aan."

Edward Sturing op het trainingsveld bij Vitesse

De 60-jarige Sturing stond in 1999, 2001, 2003, 2018, 2019 en 2020 (omdat trainer Thomas Letsch en zijn staf destijds positief testten op corona, red.) als interim-trainer voor de groep. Daarnaast was hij tussen 2003 en 2006 'gewoon' hoofdtrainer bij Vitesse.

Nieuwe assistenten

Sturing is deze keer de opvolger van Phillip Cocu, die vorige week na ruim een jaar hoofdtrainerschap bij Vitesse opstapte. Cocu's assistenten Chris van der Weerden en Theo Janssen moeten nu ook plaatsmaken. Zij worden vervangen door Tim Cornelisse en Nicky Hofs.

Van der Weerden trekt definitief de deur bij Vitesse achter zich dicht, met Janssen gaat de club "in gesprek over een vervolgstap, binnen Vitesse".

Vitesse staat na twaalf wedstrijden op de laatste plaats in de eredivisie. Aanstaande zaterdag wacht een uitwedstrijd tegen Ajax.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl