NOS Voetbal

Groenen bezorgt PSG zege in blessuretijd, Roord scoort in Manchester Derby

Jackie Groenen heeft Paris Saint-Germain drie punten bezorgd tegen FC Fleury 91: 2-1. De ploeg uit Parijs, afgelopen woensdag door Ajax geklopt in de Champions League , sluit door de zege weer aan bij de top in de Franse competitie.

PSG juicht na de goal van Groenen.

Tegen Fleury was PSG veel beter, maar pas in blessuretijd maakte Groenen het verschil. De Oranje-international kreeg de bal op de rand van de zestien, draaide open en schoot al vallend onhoudbaar in de verre kruising.

Aanvalster Lieke Martens stond net als Groenen in de basis. De 30-jarige Limburgse maakte zo haar eerste minuten sinds ze eind vorige maand geblesseerd uitviel bij Oranje. Martens ontbrak woensdag nog in het verloren Champions League-duel met Ajax in de Johan Cruijff Arena (2-0).

Doelpunt Roord, blessure Pelova

In de Manchester Derby was Jill Roord trefzeker op het voor haar ploeg 'City' vijandelijke Old Trafford. Manchester City kwam op achterstand, maar won uiteindelijk - ondanks een rode kaart voor Laia Alexandri - met 1-3 van Manchester United.

Met een voor haar typisch laag schot zette Roord de Citizens weer op gelijke hoogte. Na de goal van Roord pakte Manchester City, waar Kerstin Casparij tijdens de tweede helft inviel, door en wipte met de zege over de stadsgenoot heen naar de derde plek in de Women's Super League.

Jill Roord juicht op Old Trafford

Victoria Pelova viel met een ogenschijnlijk lichte blessure uit bij Arsenal. De Londenaren stonden toen al op een comfortabele voorsprong en wonnen bij Brighton (0-3). Vivianne Miedema zat niet bij de wedstrijdselectie van Arsenal.

Aston Villa, met keeper Daphne van Domselaar, heeft na een slechte start van het seizoen de smaak te pakken. Zondagmiddag werd op bezoek bij West Ham United (2-3) de tweede zege op een rij geboekt.

Brugts invaller in El Clasico

In Spanje schoof FC Barcelona uitdager Real Madrid gemakkelijk opzij. Met Esmee Brugts als invaller en vijf verschillende doelpuntenmakers wonnen de in eigen land al jaren ongenaakbare Catalanen met 5-0.

In Studio Voetbal vertelde Ajax-keepster Regina van Eijk over de zege van Ajax op PSG in de Champions League:

Keepster Van Eijk stuntte met Ajax tegen PSG: 'Mijn mooiste duel tot nu toe'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl