De vrouwen van Ajax vieren de treffer
NOS Voetbal

'Katoto verdient in een maand wat een grootverdiener bij Ajax in een jaar krijgt'

In de voorronde van de Champions League speelden de vrouwen van Ajax nog op trainingscomplex De Toekomst, maar in het hoofdtoernooi worden de wedstrijden in de Johan Cruijff Arena afgewerkt. Daar begint vanavond (21.00 uur) dan ook de strijd in de 'poule des doods'. Ajax treft de vedetten van PSG. Bayern München en AS Roma maken de groep compleet.

Volgens oud-international Mandy van den Berg is het debuut van Ajax - en een Nederlandse club - in de groepsfase van de nieuwe opzet van de Champions League niet zomaar iets. "Dit is een ongelofelijk belangrijke stap in het Nederlandse voetbal. Er moeten wedstrijden op het allerhoogste niveau gespeeld worden om volgende stappen te kunnen zetten, om je te laten zien en om gezien te worden buiten Nederland."

"Ajax moet tot het uiterste getest gaan worden om weer verdere groei door te kunnen maken en dit gaat absoluut gebeuren in de topwedstrijden én prachtige affiches die hen te wachten staan. Daarnaast is het financieel een mooie stap, waar Ajax in de groepsfase 400.000 euro verdient, wat gezien de geschatte begroting een behoorlijk bedrag is ."

Twee kanshebbers

Met PSG en Bayern treft Ajax twee kanshebbers op de eindzege. Ook titelverdediger FC Barcelona, achtvoudig winnaar Olympique Lyonnais en Engels kampioen Chelsea gelden als mogelijke winnaars van de 23ste editie van de Champions League.

In de voorronde sneuvelden al enkele sterke teams. Arsenal, Manchester United, Juventus en de verliezend finalist van vorig jaar VfL Wolfsburg zijn uitgeschakeld.

Ajax-trainer Bakker: 'Grootste wedstrijd uit carrière van mijn speelsters'

Alleen de twee beste ploegen van elke poule plaatsen zich voor de knock-outfase. Ajax-trainer Suzanne Bakker beseft dat bij de eerste twee eindigen moeilijk gaat worden, maar ziet er ook het positieve van in.

"Het zijn prachtige affiches. We willen graag op het hoogste podium actief zijn, we willen ons graag meten met de topclubs. Daar mogen we tegen spelen. Het is een fantastisch podium ons te mogen laten zien."

Van den Berg is minder positief dan Bakker: "Ajax gaat een lastige avond tegemoet. Tegen een PSG met spelers die individueel verder ontwikkeld zijn, een hoger tempo van spelen hanteren en simpelweg veel meer ervaring hebben op dit niveau. Zelf ben ik vooral erg benieuwd hoe de verdediging van Ajax zich weerhoudt tegen de fysieke kracht en klasse in de voorhoede van PSG."

Toch ziet Van den Berg ook kansen voor Ajax: "Natuurlijk weten we ook dat het spelen in de Johan Cruijf Arena voor de speelsters van Ajax een bijzonder grote motivatie is, waar wellicht kan het in combinatie met een aangepast tactisch strijdplan zorgen voor een verrassende start van Ajax in de groepsfase. Het zal niet de eerste keer zijn dat de underdog verrast."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl