Lineth Beerensteyn (Juventus)
NOS Voetbal

Beerensteyn na kritiek weer op dreef bij Juventus: 'Iedereen heeft altijd een mening'

De groepsfase van de UEFA Women's Champions League is losgebarsten zonder Lineth Beerensteyn. De Oranje-international had zich wat graag op het grootste podium van het Europese clubvoetbal laten zien, maar moet de wedstrijden vanaf de bank bekijken. Haar club Juventus sneuvelde namelijk in de voorronde.

"Daar baalden we natuurlijk enorm van", aldus Beerensteyn bij Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1. "Dat was een teleurstellende start van het seizoen voor ons. Maar gelukkig hebben we het goed opgepakt en zijn we in de competitie wel goed op weg."

Kritiek

Niet alleen haar club, ook Beerensteyn zelf heeft haar draai weer helemaal gevonden. Nadat ze afgelopen zomer best wat kritiek te verduren had gekregen vanwege de vele gemiste kansen bij het Nederlands elftal - op het WK kwam de spits alleen tegen Zuid-Afrika tot scoren - heeft ze bij Juventus dit seizoen al vijf treffers gemaakt in de eerste zeven competitiewedstrijden.

Ontzetting bij Lineth Beerensteyn

"Als speelster heb je soms fases waarin ze er gewoon niet in gaan. Hoeveel kansen je ook krijgt, wat je ook probeert", nuanceert de aanvalster. "Daarna heb je ook weer fases waarin het wel weer makkelijk loopt. Daar heb ik niet echt een verklaring voor."

"Het enige wat je kan doen is op dezelfde manier doorgaan en in jezelf geloven. Dan gaan ze er uiteindelijk vanzelf weer in."

De 83-voudig international probeert "zo min mogelijk mee te krijgen" van de kritiek op haar prestaties. "Iedereen heeft altijd een mening. Als het loopt, is alles perfect. Als het wat minder loopt, word je net zo hard onderuit gehaald."

Terugkeer Miedema

Bij Oranje kreeg ze het afgelopen seizoen veel speelminuten, maar nu Vivianne Miedema weer fit is, heeft bondscoach Andries Jonker meer keuze voor de spitspositie.

Beerensteyn laat zich er niet over uit hoe ze dat het liefst opgelost ziet en of ze ook samen met Miedema in het veld zou kunnen staan. "Dat is een mooie job voor de trainer."

Ze is in elk geval wel blij met de terugkeer van Miedema. "Ze is op en buiten het veld belangrijk voor ons als team."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl