Franse politie voor een metrostation in Parijs nadat een vrouw zou hebben gedreigd zichzelf op te blazen
NOS NieuwsAangepast

Parijse politie schiet vrouw neer die zou hebben gedreigd met bom

De politie in Parijs heeft op een treinstation een vrouw neergeschoten die zou hebben gedreigd zichzelf op te blazen. Er zijn voor zover bekend geen explosieven of wapens aangetroffen bij de vrouw.

Reizigers aan boord van een regionale trein naar Parijs belden de politie omdat de vrouw bedreigingen riep. Volgens het hoofd van de Parijse politie, Laurent Nunez, riep de vrouw "Allahoe Akbar" (God is groot) en "jullie gaan allemaal dood".

Op het station Bibliothèque François Mitterrand wist de politie de vrouw te "isoleren". Omdat de vrouw de bevelen van de politie niet zou hebben opgevolgd, besloot een agent op haar te schieten. Er werd één schot gelost, waarbij de vrouw zwaargewond raakte. Ze is naar het ziekenhuis gebracht.

Een woordvoerder van de politie zegt tegen persbureau Reuters dat de politieagenten "uit angst voor hun eigen veiligheid hun wapen gebruikten".

Hoogste dreigingsniveau

De politie onderzoekt wat de vrouw precies heeft gezegd en zal verklaringen van getuigen verzamelen. De verdachte maakte zich mogelijk schuldig aan het uiten van doodsbedreigingen, het verdedigen van terrorisme en intimiderend gedrag naar de politie. Ook is er een onderzoek geopend of het gebruik van het dienstwapen gerechtvaardigd was.

Volgens politiechef Nunes moet de identiteit van de vrouw nog bevestigd worden, maar gaat het mogelijk om een bekende van de politie. "Als de vermoedde identiteit klopt, gaat het om een vrouw die in 2021 is veroordeeld voor het bedreigen van patrouilles van een terrorismebestrijdingsoperatie met een schroevendraaier", aldus Nunes. Ze zou "duidelijk psychische aandoeningen hebben gehad".

Eerder deze maand werd bij een middelbare school in het noorden van Frankrijk een leraar doodgestoken. De verdachte is een 20-jarige Ingoesjeens-Franse man. Sinds die aanslag geldt in Frankrijk het hoogste dreigingsniveau.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl