Archieffoto van Versailles
NOS NieuwsAangepast

Paleis van Versailles weer ontruimd om 'veiligheidsredenen'

Het paleis van Versailles bij Parijs is voor de tweede keer in vier dagen ontruimd vanwege 'veiligheidsredenen'.

Om wat voor veiligheidsredenen het gaat, is niet bekend. In Frankrijk geldt sinds vorige week het hoogste dreigingsniveau vanwege een aanslag op een leraar.

Het paleis meldt dat het complex de rest van de dag gesloten blijft. Versailles trekt gemiddeld duizenden bezoekers per dag.

Het paleis werd zaterdag ook al ontruimd, evenals museum het Louvre in het centrum van Parijs. Het ging toen om twee bommeldingen. Het bleek later loos alarm.

Doodgestoken leraar

De eerste ontruimingen vonden een dag na de aanslag op een middelbare school in de Franse stad Arras plaats. Daar werd een docent doodgestoken.

President Macron noemde de aanslag "barbaars islamitisch terrorisme". Sinds het verhogen van het dreigingsniveau zijn er duizenden extra militairen op de been.

De Franse aanklager van het Nationaal Openbaar Ministerie voor terrorisme liet vandaag weten dat de politie een geluidsopname heeft gevonden op de telefoon van verdachte Mohammed M., waarin hij zich trouw zwoer aan terreurgroep Islamitische Staat.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken zei dat de aanslag "zonder twijfel" te maken had met de oorlog tussen Israël en Hamas.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl