NOS Nieuws

Bommelding op Franse school waar docent vorige week werd vermoord

De school in Arras, waar vorige week docent Dominique Bernard werd vermoord door een oud-leerling, is vanmorgen ontruimd na een bommelding, meldt persbureau Reuters.

De politie van Nord-Pas-de-Calais kreeg rond half elf de melding. Daarop is de school ontruimd en kwam de explosieven opruimingsdienst ter plaatse voor onderzoek. De omgeving van de school is afgezet.

Vandaag worden Bernard en Samuel Paty, ook een leerkracht die exact drie jaar geleden werd omgebracht door een moslimextremist, herdacht. De 20-jarige verdachte van de steekpartij van afgelopen vrijdag is een oud-leerling van de school. De Franse inlichtingendienst bevestigde aan Franse media dat hij op een lijst staat van mensen met banden met de radicale islam.

De lessen zouden vandaag gewoon doorgaan, om ook op die manier de vermoorde docenten te eren. Om twee uur vanmiddag houden alle scholen in Frankrijk gezamenlijk een minuut stilte.

President Macron veroordeelde de aanslag en noemde het barbaars islamitisch terrorisme. Zijn minister van Buitenlandse Zaken, Gérald Darmanin, legde een directe link met de oorlog tussen Israël en Hamas.

Frankrijk verhoogde afgelopen vrijdag het dreigingsniveau naar de hoogste categorie en zette 7000 militairen in voor 'Ópération Sentinelle', een anti-terreuroperatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl