NOS Nieuws

Ontslagen bij duurzame energiedivisie van Shell

Bij de divisie van Shell voor duurzame energie verdwijnen volgend jaar ongeveer 200 banen. Dat bevestigt een woordvoerder van de energiegigant na berichtgeving van persbureau Reuters. Daarnaast worden nog eens 130 banen tegen het licht gehouden.

Shell noemt het nu te vroeg om te kunnen vertellen of er ook banen in Nederland verdwijnen Bij de zogenoemde Low Carbon Solutions-divisie werken momenteel 1300 mensen. Shell benadrukt dat bij andere onderdelen van het bedrijf meer personeel zich bezighoudt met het ontwikkelen van alternatieve energie.

Bij de banenreductie zal daarom volgens Shell worden gekeken of de positie bij een andere tak kan worden geïntegreerd. Na de recordwinsten door de explosief gestegen energieprijzen, kampt Shell nu met de gevolgen van de zakkende olie- en gasprijzen.

Olieproductie

Om de winst op niveau te houden wil Shell daarom niet te snel afstappen van fossiele brandstof. Het bedrijf zegt dat het een in 2019 gesteld doel voor 2030, om de olieproductie jaarlijks met 1 tot 2 procent te verminderen, vorig jaar al heeft gehaald. Dat bestuursvoorzitter Wael Sawan deze zomer zei dat de productie niet verder wordt teruggebracht stelde milieuclubs teleur.

Shell zegt tegen de NOS de komende twee jaren 10 tot 15 miljard dollar te investeren in nieuwe energieprojecten. Er wordt alleen geïnvesteerd in technieken die "de hoogste kans hebben om waarde te creëren en CO2-uitstoot te verminderen".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl