RKC Waalwijk wint na hectische slotfase van FC Volendam

RKC Waalwijk heeft na een hectische slotfase tegen FC Volendam zijn derde zege in vier duels geboekt in de eredivisie. FC Volendam kwam in Waalwijk laat op 1-1, maar in de extra tijd schoot Yassin Oukili RKC alsnog naar 2-1.

RKC Waalwijk klom door de zege naar de middenmoot van de eredivisie, FC Volendam staat met vier punten uit acht duels op de zeventiende plaats.

Doelman Vaessen

Het was de eerste thuiswedstrijd weer voor RKC, nadat doelman Etienne Vaessen bewusteloos was geraakt na een botsing met Ajacied Brian Brobbey. Bovendien had RKC Waalwijk wat recht te zetten na een matige wedstrijd in Almere twee weken geleden waar het met 1-0 verloor.

Bekijk de samenvatting van RKC Waalwijk - FC Volendam

In de gezapige eerste helft hadden de Volendammers een licht overwicht. Robert Mühren kwam het dichtst bij de 0-1, maar vond doelman Jeroen Houwen op z'n pad.

Doelpunt Min

RKC'er Chris-Emmanuel Lokesa raakte met het rustsignaal in aantocht de lat en na Volendams balverlies viel niet veel later de 1-0 toch: vanuit een lastige hoek schoot aanvaller Min raak. De spits, die niet altijd in de basis speelt, krulde de bal fraai in de bovenhoek en maakt zijn tweede eredivisiegoal uit zijn carrière.

Oukili maakt het niet uit of de bal werd aangeraakt: 'Gewoon goeie goal'

In de tweede helft werd RKC nauwelijks gevaarlijk. In de 63ste minuut was er de kans voor Michiel Kramer om verder uit te lopen op de Volendammers, maar de aanvaller tikte net naast.

Volendam joeg intussen op de 1-1 en werd daarvoor in de slotfase beloond: Benamar vond met een kopbal het net. De verdiende gelijkmaker voor Volendam, dat gebruik maakte van een slordig spelend RKC.

De uitploeg tikte er bijna nog eentje in. Maar het was Oukili die in de laatste minuten opstoomde en RKC droog naar winst schoot.