Jorge Vilda
NOS Voetbal

Omstreden Vilda na ontslag bij Spanje nu bondscoach Marokkaanse voetbalsters

Jorge Vilda heeft een maand na zijn ontslag als bondscoach bij de Spaanse voetbalsters een nieuwe baan gevonden. De Spanjaard heeft een vierjarig contract getekend bij de Marokkaanse bond, waar hij het vrouwenteam onder zijn hoede zal nemen.

De 42-jarige bondscoach werd afgelopen zomer wereldkampioen met Spanje, maar zestien dagen later stond hij op straat.

Na de gewonnen WK-finale brak grote onrust uit binnen de Spaanse bond vanwege de kus van voorzitter Luis Rubiales op de mond van Jennifer Hermoso tijdens de prijsuitreiking.

Vilda werd beschouwd als bondgenoot van Rubiales. Maar ook voor het WK was hij al omstreden.

Zo dreigden een jaar eerder vijftien internationals niet meer uit te willen komen voor het nationale elftal zolang hij aan het roer stond. Ze waren ongelukkig over de omgang met blessures, de sfeer in de kleedkamer en Vilda's selectiebeleid en trainingen. Uiteindelijk gingen de meesten van hen wel mee naar het toernooi in Australië en Nieuw-Zeeland.

Zijn ontslag na het WK werd gezien als 'eerste teken dat er schoon schip' werd gemaakt. Later vertrok ook Rubiales als voorzitter van de Spaanse voetbalbond.

Opvolger Pedros

Bij Marokko is Vilda de opvolger van Reynald Pedros. Hij had de Marokkaanse voetbalsters voor het eerst naar een WK geloodst en overleefde met de ploeg zelfs de eerste ronde. Maar na twee recente nederlagen in oefeninterlands tegen Zambia moest Pedros het veld ruimen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl