Rafael Nadal keert terug op de Australian Open
NOS SportAangepast

Tot Nadals schrik maakt toernooidirecteur Australian Open zijn rentree bekend

Rafael Nadal doet in januari mee aan de Australian Open, dat heeft toernooidirecteur Craig Tiley woensdag in de Australische televisieshow Today gezegd.

De Spaanse tennisser zelf, die sinds januari buitenspel staat omdat hij een heupblessure opliep bij de Australian Open, houdt nog een slag om de arm.

"Ik ben blij met het vertrouwen van de Australian Open. Ik train iedere dag hard om zo snel mogelijk terug te keren", liet hij weten op X.

Nog geen datum

Ook Nadals manager, Benito Perez-Barbadillo, wilde het nieuws nog niet bevestigen. "Ik kan zeggen dat Nadal weer aan het trainen is", reageerde hij tegen persbureau Reuters. "Maar er is nog geen datum bevestigd voor zijn terugkeer."

Nadal liep afgelopen januari een heupblessure op in de tweede ronde van de Australian Open. De verwachting was toen dat hij ongeveer acht weken zou moeten missen, maar toen moest de voormalig nummer één van de wereld in juni ook nog geopereerd worden. Dat betekende een maandenlange revalidatie.

De Spanjaard speelde geen wedstrijd meer sinds januari en vloog in maart zelfs, voor het eerst in 912 weken, uit de mondiale toptien.

Nadal hoopt dus op tijd hersteld te zijn voor de deelname aan het grandslamtoernooi in januari. "We hebben met hem gesproken de afgelopen dagen en hij heeft bevestigd dat hij terug zal keren op de Australian Open", vertelde Tiley.

Kyrgios er waarschijnlijk ook bij

De toernooidirecteur zei in dezelfde show dat ook Australiër Nick Kyrgios er waarschijnlijk weer bij is. Kyrgios had het afgelopen jaar last van meerdere blessures. Zo moest hij Wimbledon afzeggen wegens een polsblessure.

"We weten dat Nick in training is geweest en ook graag wil terugkeren. We verwachten hem dus terug te zien", zei Tiley daarover.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl