NOS Sport

Nadal last langere pauze in en mist ook Roland Garros: 'Ik stop voorlopig'

Na achttien deelnames op rij en veertien eindzeges ontbreekt titelverdediger Rafael Nadal dit jaar op Roland Garros. Een hardnekkige heupblessure speelt de koning van het Parijse gravel parten.

Door zijn afzegging valt Nadal tevens voor het eerst in ruim twintig jaar (!) buiten de mondiale tophonderd.

Rafael Nadal als winnaar van Roland Garros in 2022

De afwezigheid van de 36-jarige Nadal komt niet als een heel grote verrassing, nadat hij eerder al had laten doorschemeren dat hij tegenslag kende bij zijn herstel. Toen hij in januari met heupklachten al in de tweede ronde van de Australian Open werd uitgeschakeld, hoopte hij nog op een rentree in het voorjaar.

Persconferentie

Om aan alle geruchten over zijn gesteldheid en toekomstplannen een einde te maken, laste de voormalig nummer één donderdag een speciale persconferentie in.

Ondanks alle fysieke tegenslagen vertelde Nadal de hoop op een rentree op de tennisbaan nog niet opgegeven te hebben, al last hij wel een langere pauze in. "Ik weet niet wanneer ik terugkeer. Misschien over twee, drie, vier maanden? Ik weet het echt niet. Ik kan de toekomst niet voorspellen en volg nu mijn gevoel."

In 2024 komt hij zeer waarschijnlijk voor het laatst in actie op de tennisbaan, zo vertelde Nadal. "Ik stop nu voorlopig om mezelf de mogelijkheid te geven om in ieder geval volgend jaar te kunnen genieten en competitief te zijn. Dat is nu niet mogelijk."

Nadal kondigt rustperiode aan: 'Hele moeilijke beslissing voor mij'

Volgend jaar zou een fitte Nadal op kunnen gaan voor zijn vijftiende titel op Roland Garros en een tweede gouden medaille op de Olympische Spelen, na 2008.

De Spelen worden in 2024 in Parijs gehouden en het tennistoernooi vindt eveneens plaats op de gravelbanen van Roland Garros.

Nadal wilde zich logischerwijs nog niet vastpinnen op een deelname. "Het is voor mij moeilijk om te voorspellen hoe mijn fysieke gesteldheid dan zal zijn. Ik denk dat het beter is om alle opties open te houden, al zou ik natuurlijk graag deelnemen aan de Spelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl