NOS Sport

Nadal meldt zich ook af voor Rome, het laatste toernooi voor Roland Garros

23 dagen voor de start van Roland Garros heeft Rafael Nadal zich af moeten melden voor het masterstoernooi van Rome. De Spanjaard is nog altijd niet fit.

De 36-jarige Nadal liep op de Australian Open in januari een heupblessure op en kwam sindsdien niet meer in actie.

"Het spijt me te moeten aankondigen dat ik niet in Rome kan zijn", zegt Nadal in een videoboodschap op sociale media. "Hoewel ik de afgelopen dagen heb gemerkt dat het beter gaat, heb ik maandenlang niet op hoog niveau kunnen trainen. Het herstel kost tijd. Ik heb geen andere keuze dan dit te accepteren en door te werken."

Nadal won het masterstoernooi van Rome al tien keer. Dit jaar staat het evenement van 10 tot en met 21 mei op het programma en geldt het als laatste test voor Roland Garros, de grand slam in Parijs die op 28 mei begint. Áls Nadal kan spelen in Parijs, dan zal dat dus zonder wedstrijdritme zijn.

Nadal won Roland Garros vorig jaar voor de veertiende keer, een absoluut record. Door zijn maandenlange afwezigheid is hij voor het eerst sinds 2005 uit de toptien van de wereldranglijst verdwenen. De 22-voudig grandslamkampioen staat nu op de veertiende plaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl