Rafael Nadal
NOS Sport

Einde van een tijdperk: na 912 weken (!) verdwijnt Nadal uit mondiale toptien

Het is bijna ondenkbaar, maar Rafael Nadal is binnenkort geen toptienspeler meer. De Spanjaard behoorde liefst 912 weken tot de beste tien tennissers van de wereld. Sinds april 2005, bijna zijn halve leven geleden.

De 36-jarige Nadal kan aankomende week bij het masterstoernooi van Indian Wells zijn punten niet verdedigen, na zijn finaleplaats van vorig jaar. Een heupblessure houdt hem al een paar weken aan de kant, sinds zijn vroege uitschakeling bij de Australian Open in de tweede ronde.

Nadal sloot in zijn carrière vijf jaar af als nummer één van de wereld. Maar fysieke ongemakken werken hem de laatste jaren steeds vaker tegen, al won hij vorig jaar wel de Australian Open en Roland Garros.

"Ik heb vrij genomen, ben begonnen aan mijn revalidatie en volg mijn programma en fysiotherapie volgens de instructies van de doktoren", liet Nadal weten over zijn huidige conditie. "Daarna ben ik klaar om terug te komen in de beste omstandigheden."

Nadal ook in Miami afwezig

Dat zal sowieso ook nog niet bij het mastertoernooi in Miami zijn in de week na Indian Wells, maar daar heeft Nadal geen punten te verdedigen.

Nadal is op de virtuele ATP-ranking afgezakt naar de twaalfde plek. Op 20 maart, daags na de finale van Indian Wells, verschijnt de nieuwe ranglijst. Dan behoort hij na zeventien jaar, tien maanden en 23 dagen niet meer tot de beste tien.

Als Nadal goed herstelt, keert hij dit voorjaar terug op de baan tijdens zijn geliefde gravelseizoen. Dan kan hij een gooi doen naar de meeste weken ooit in de toptien, want de inmiddels gestopte Roger Federer heeft nog 56 weken voorsprong.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl