Newcastle United viert een doelpunt tegen Paris Saint-Germain

Newcastle geeft sterren PSG klop in Champions League, City verslaat Leipzig

Newcastle United heeft in de Champions League het sterrenensemble van Paris Saint-Germain - met onder andere Kylian Mbappé in de basis - op een 4-1 nederlaag getrakteerd in Engeland. Bij de thuisploeg ontbrak Sven Botman vanwege een blessure.

De Fransen kwamen in de zeventiende minuut achter na een fout in de opbouw. Gianluigi Donnarumma redde nog knap op een inzet van oud-Willem II-spits Alexander Isak, maar in de rebound scoorde de Paraguayaan Miguel Almirón alsnog: 1-0.

Vlak voor rust ontplofte het St. James' Park - het stadion van Newcastle United - opnieuw. Na een chaotische aanval kopte verdediger Dan Burn van dichtbij op doel. Donnarumma leek katachtig te redden, maar de bal bleek volledig over de lijn te zijn gegaan. De VAR checkte nog op buitenspel én een aanvallende overtreding, maar het doelpunt bleef staan.

Dan Burn kopt van dichtbij raak na een chaotische aanval

PSG probeerde na rust een aansluitingstreffer te forceren, maar binnen vijf minuten lag de bal er aan de andere kant in. Sean Longstaff - net als Burn van kinds af aan supporter van Newcastle - schoot via een matig ingrijpende Donnarumma binnen: 3-0.

Een paar minuten later maakte linksback Lucas Hernandez uit het niets de 3-1, op randje buitenspel. Veel mocht het niet baten, in blessuretijd maakte de Zwitser Fabian Schär er van afstand zelfs nog 4-1 van.

Malen versus Reijnders

Het andere duel in groep F tussen Borussia Dortmund met Donyell Malen in de basis en AC Milan met Tijjani Reijnders in de basis eindigde in 0-0.

Malen (rechts) namens Borussia Dortmund in duel met Yunus Musah van AC Milan

In poule G kwam Manchester City in Leipzig net binnen het halfuur op voorsprong via Phil Foden, die oud-Heracles Almelo-doelman Janis Blaswich kansloos liet.

City leek de controle te hebben, maar vlak na rust kregen ze toch de gelijkmaker om de oren van oud-Vitesse-spits Loïs Openda. De Belg rondde via binnenkant paal bekwaam af na een scherpe counter.

Even leek het duel precies dezelfde uitslag te krijgen als vorig seizoen, tot de Argentijnse wereldkampioen Julián Álvarez schitterend uit stand de 1-2 binnenschoot. De Belg Jérémy Doku maakte er in de counter nog 1-3 van in blessuretijd.

City viert de 1-2 in Leipzig

Rode Ster Belgrado lijkt - in dezelfde poule - met Young Boys uit Zwitserland uit te moeten vechten wie er derde wordt. In een onderling duel kwamen de Serviërs met 1-0 voor dankzij Cherif Ndiaye. Gelijk na rust lobde Filip Ugrinic - een Zwitser met Servische roots - de 1-1 binnen.

Cedric Itten benutte even later een strafschop en zette de Zwitsers zelfs op voorsprong. Daar leek het bij te blijven tot Osman Bukari vlak voor tijd uit een onmogelijke hoek de 2-2 binnenschoot.

Barcelona wint

FC Barcelona - zonder de geblesseerde Frenkie de Jong - beleefde in groep H op bezoek bij FC Porto een grote domper met het geblesseerd uitvallen van topspits Robert Lewandowksi in de eerste helft. Toch kon er gelachen worden door de Catalanen toen uitgerekend zijn vervanger Ferran Torres vlak voor rust de openingstreffer binnenschoof.

Ondanks veel pogingen van Porto bleef het daar bij in Portugal: 0-1.

In dezelfde poule boog Sjachtar Donetsk in een Nederlands onderonsje tussen trainers Patrick van Leeuwen en Mark van Bommel eerder vanavond een 2-0 achterstand om in een 3-2 overwinning.