Katja Stam
NOS SportAangepast

Goede WK-generale beachduo's Stam/Schoon en Brouwer/Meeuwsen: brons in Parijs

De Nederlandse beachvolleybalteams Katja Stam/Raïsa Schoon en Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen zullen met een goed gevoel afreizen naar Mexico, waar volgende week de WK van start gaan. Beide duo's grepen namelijk het brons bij het Elite16-toernooi van Parijs.

Voor Stam en Schoon was het voor het eerst sinds februari, toen ze het toernooi van Doha wonnen, dat ze weer een medaille veroverden. Brouwer en Meeuwsen haalden nog geen enkele keer het podium dit seizoen.

In twee sets klaar

Het duo Stam/Schoon, dat vorig jaar zelfs even de wereldranglijst aanvoerde, won de strijd om brons in twee sets van het Italiaanse koppel Valentina Gottardi/Marta Menegatti: 21-17, 22-20.

Op het complex, waar in mei altijd het tennistoernooi Roland Garros wordt gespeeld, schopten Stam en Schoon het voor de derde keer dit seizoen tot de halve finales van een Elite16-toernooi. Daarin moesten ze zaterdag hun meerdere erkennen in de Brazilianen Ana Patrícia en Duda, de huidige nummers één van de wereld.

Het Nederlandse duo, dat nu de vijfde plek bezet op de wereldranglijst, had zich zondag herpakt en was te sterk voor Gottardi/Menegatti, de mondiale nummer dertien. Alleen in de tweede set hadden ze het even lastig, maar ze sloegen wel direct toe op het eerst matchpunt dat ze kregen.

Brouwer en Meeuwsen, die dit seizoen nog niet verder waren gekomen dan de kwartfinales van een Elite16-toernooi, hadden het zwaarder in hun strijd om brons. Ze verloren de eerste set met 18-21, maar waren in set twee en drie net te sterk voor de Oostenrijkers Julian Horl en Alexander Horst: 21-18 en 15-13.

Alexander Brouwer

En dus lijken Stam en Schoon en Brouwer en Meeuwsen weer precies op tijd in vorm voor hun grote doel van dit seizoen: de WK in Mexico. Voor de beachvolleybalkoppels die de wereldtitel grijpen, ligt ook een olympisch ticket klaar voor de Spelen van Parijs.

Naast de twee bronzen duo's van Parijs zijn ook de Nederlandse koppels Matthew Immers/Steven van de Velde, Stefan Boermans/Yorick de Groot vanaf volgende week actief bij de wereldkampioenschappen.

Boermans lag er dit seizoen lange tijd uit vanwege een slepende blessure, maar kon in Parijs eindelijk weer eens aan de zijde van Yorick de Groot het zand betreden. Zij schopten het tot de kwartfinales. De Groot bleef tijdens de blessureperiode van Boermans toernooien spelen, met Leon Luini aan zijn zijde, en won zelfs verrassend zilver op de EK.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl