Raisa Schoon in actie tijdens het EK
NOS Sport

Beachvolleybalsters Stam en Schoon uitgeschakeld op EK, drie mannenduo's door

Voor Katja Stam en Raïsa Schoon zitten de EK beachvolleybal erop. In Wenen verloor het duo in de achtste finales van de Litouwers Monika Povilaitytė en Aine Raupelyte: 21-16, 20-22, 21-19.

Stam en Schoon golden als kanshebbers voor een medaille. Het afgelopen weekeinde waren ze nog halvefinalist op het Elite-16-toernooi uit de Pro Tour in Montreal en eerder dit jaar wonnen ze het Elite-16-toernooi in Doha.

Woensdag werden Mexime van Driel en Emma Piersma al uitgeschakeld. Zij verloren beide duels. Elke koppel dat in twee duels minstens één keer won, plaatste zich voor de knockout-fase, die vandaag begon.

Morgen spelen Emi van Driel en Brecht Piersma nog in de achtste finale.

Mannen winnen wel

Bij de mannen plaatsten Robert Meeuwsen en Alexander Brouwer zich voor de achtste finales. Na eerst in drie sets gewonnen te hebben van de Tsjechen Jakub Sepka en Thomas Semerad, werd later op de dag afgerekend met Alex Ranghieri en Adrian Carambula uit Italië: 21-19, 21-13.

Ook Matthew Immers en Steven van de Velde verzekerden zich van een plek bij de achtste finales door de eerste twee wedstrijden te winnen. Eerder op de dag werd het Poolse duo Piotr Kantor en Jakub Zdybek in twee sets verslagen. Waarna later met 20-22, 21-19, 15-11 werd gewonnen van de Oostenrijkers Robin Seidl en Moritz Pristauz.

Yorick de Groot en Leon Luini zijn nog niet zeker van de achtste finales en zijn veroordeeld tot de tussenronde. Na eerst in drie sets gewonnen te hebben van een Litouws duo werd later op de dag verloren van de Duitsers Nils Ehlers en Clemens Wickler: 21-17, 21-16.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl