Jorge Martin
NOS Sport

MotoGP-race Japan vanwege aquaplaning stilgelegd: Martín als winnaar uitgeroepen

Jorge Martín heeft de grote prijs van Japan in de MotoGP-klasse gewonnen. De Spanjaard (Ducati) leidde toen de race op het natte circuit van Motegi na een rode vlag niet meer herstart werd. Hij staat in de WK-stand nog slechts drie punten achter Francesco Bagnaia.

Kort voor de start begon het te regenen en al in de eerste ronde stapten veel coureurs over op hun motor met regenbanden. WK-leider Bagnaia verspeelde bij het uitgaan van de pitlane zijn leidende positie en zakte terug naar plek vijf.

Hij knokte zich nog wel naar voren, maar Martín was onbereikbaar. Halverwege werd de race vanwege aquaplaning afgevlagd en niet meer hervat. Marc Marquez stond voor het eerst dit jaar op het podium.

Opnieuw WK-punten Van den Goorbergh

Zonta van den Goorbergh, die vorige week zijn eerste WK-punten pakte in de moto2-klasse, reed bij de GP van Japan opnieuw in de punten. Hij finishte als negende. Bo Bendsneyder kwam niet verder dan de zeventiende plaats.

In de moto3-klasse werd Collin Veijer elfde. De Nederlander staat nu dertiende in het WK-klassement na 14 van de 20 GP's.

Veijer is bezig met een indrukwekkend debuutjaar in de Moto3. Bij de Grote Prijs van Oostenrijk startte hij twee maanden geleden voor het eerst van poleposition en toen eindigde hij als vierde. Eind juni sloot hij de TT van Assen af op een verdienstelijke zevende plek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl