Marco Bezzecchi

Bezzecchi wint eerste MotoGP-race India, eerste punten Van den Goorbergh in Moto2

Marco Bezzecchi heeft de allereerste MotoGP-race in India gewonnen. Op het Buddh International Circuit was de Ducati-rijder veel sterker dan zijn concurrenten. Bezzecchi loopt door zijn zege in op kampioenschapsleider Francesco Bagnaia, die ten val kwam.

Waar de Italiaan in dienst van het team van negenvoudig wereldkampioen Valentino Rossi gisteren bij de start van de sprintrace uitgeschakeld werd door zijn teamgenoot, was hij nu beter weg.

Bezzecchi werd kort ingehaald Bagnaia, maar pakte de leiding snel weer terug. Hij liep met rasse schreden uit op Bagnaia en Jorge Martín, die ook nog meestrijdt om de titel.

In het gevecht met Martin kwam Bagnaia ten val. De Spanjaard leek de tweede plek makkelijk binnen te halen, maar in de slotronde ging Martin wijd. Fabio Quartararo kwam dichtbij, maar moest genoegen nemen met plek drie.

Door zijn valpartij ziet Bagnaia Martín inlopen tot 13 punten. Bezzecchi staat 44 punten achter op regerend kampioen Bagnaia.

Eerste punten Van den Goorbergh, drama voor Veijer

In de Moto2 heeft Zonta van den Goorbergh zijn eerste WK-punten gepakt. De 17-jarige Nederlander kwam als zesde over de finish op het circuit waar in het verleden drie Formule 1-grands prix werden verreden. De zege ging naar de Spanjaard Pedro Acosta.

Zonta van den Goorbergh

In de Moto3 leek Collin Veijer op zijn eerste podiumplaats af te gaan, maar in de laatste sector van de race kwam het 18-jarige talent ten val door een aanrijding met zijn teamgenoot Ayumu Sasaki.

Jaume Masia pakte de overwinning op het derde WK-niveau.