Collin Veijer
NOS Sport

Vijfde plek voor Moto3-coureur Veijer in San Marino; Martín wint in MotoGP-klasse

Collin Veijer heeft bij de Grote Prijs van San Marino een vijfde plaats behaald in de Moto3. De 18-jarige coureur uit Staphorst reed lange tijd rond de achtste plek, maar schoof in de laatste paar ronden nog enkele plaatsen op.

De overwinning ging naar de Colombiaan David Alonso. Na een spannend gevecht in de laatste meters bleef hij de Spanjaard Jaume Masia en de Turk Deniz Öncü voor.

Vorige week kwam Veijer niet in actie bij de Grote Prijs van Catalonië vanwege een voetblessure die hij bij een crash had opgelopen. In San Marino bleek hij hiervan weer voldoende hersteld te zijn.

Indrukwekkend debuutjaar

Veijer is bezig met een indrukwekkend debuutjaar in de Moto3. Bij de Grote Prijs van Oostenrijk startte hij vorige maand voor het eerst van poleposition en toen eindigde hij als vierde. Eind juni sloot hij de TT van Assen af op een verdienstelijke zevende plek.

Bo Bendsneyder eindigde als dertiende in de Moto2. Hij had ruim 23 seconden achterstand op winnaar Pedro Acosta. De Spaanse klassementsleider bleef de Italiaan Celestino Vietti en zijn landgenoot Alonso López voor. Zonta van den Goorbergh viel uit na een botsing in de vijfde ronde.

Martín wint MotoGP

Jorge Martín schreef de Grote Prijs van San Marino in de MotoGP-klasse op zijn naam. De Spaanse Ducati-coureur leidde op het circuit van Misano aan de Adriatische kust van start tot finish. Hij bleef de Italianen Marco Bezzecchi en Francesco Bagnaia (beiden eveneens op een Ducati) voor.

Wildcardrijder Dani Pedrosa werd op zijn gloednieuwe KTM net als in de sprintrace van zaterdag knap vierde.

WK-leider Bagnaia deed vroeg in de race verwoede pogingen Martín te verdringen. Maar die gaf geen krimp en nam halverwege de wedstrijd afstand om niet meer achterom te kijken. Bagnaia moest de tweede plek daarna nog afstaan aan Bezzecchi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl