Motorcoureur Collin Veijer

Motorcoureur Veijer eindigt als vierde in Moto3 in Oostenrijk

Motorcoureur Collin Veijer is als vierde geëindigd in de grand prix van Oostenrijk. Het is de beste prestatie van zijn debuutjaar in de Moto3, de lichtste WK-klasse.

De Turkse Deniz Öncü won de race. De Spanjaard Daniel Holgado eindigde als tweede, vlak voor de Japanse Ayumu Sasaki.

Eerste pole op de motor sinds 1999

Veijer reed zaterdag de snelste tijd in de kwalificatie, waardoor hij voor het eerst in zijn carrière vanaf poleposition mocht starten. De laatste Nederlandse motorrijder die dat voor elkaar kreeg, was Jurgen van den Goorbergh in 1999. Hij deed dat in de toenmalige 500cc-klasse.

Direct na de start werd Veijer ingehaald, maar hij verscheen twaalf ronden voor de finish weer aan kop van de race. In de kopgroep van vier coureurs belandde Veijer net naast het podium.

"In de laatste bocht probeerde ik het nog even, maar ik belandde net niet in een slipstream", vertelde de coureur uit Staphorst na afloop tegenover Ziggo Sport.

Bagnaia steviger aan kop MotoGP

Francesco Bagnaia won in de MotoGP overtuigend. De Italiaanse motorcoureur verstevigde zo de leiding in het WK-klassement. De regerend wereldkampioen beleefde een heerlijk weekeinde, want hij was zaterdag ook al de snelste in de sprintrace op de Red Bull Ring.

Bagnaia is hard op weg naar titelprolongatie in de koningsklasse van de motorsport. Hij leidt het klassement voor het WK nu met 251 punten. Zijn voornaamste concurrent Jorge Martin bleef in Oostenrijk steken op de zevende plaats. De Spaanse nummer 2 van de strijd om de wereldtitel heeft nu 189 punten.

Brad Binder uit Zuid-Afrika finishte na 28 ronden als tweede, vlak voor de Italiaan Marco Bezzecchi.