Mak FC Twente slikt bij RKC eerste nederlaag na vier zeges op rij

Bekijk de samenvatting van RKC Waalwijk - FC Twente

FC Twente heeft in zijn vijfde eredivisiewedstrijd na vier opeenvolgende zeges zijn eerste nederlaag geïncasseerd. De formatie van trainer Joseph Oosting verloor met 1-0 bij RKC Waalwijk, uitgerekend de club waar de Twente-trainer deze zomer is vertrokken.

De Tukkers beleefden een uitstekende seizoenstart met zeges op achtereenvolgens Almere City, PEC Zwolle, FC Volendam en Ajax, maar in de slotfase in Waalwijk werd die serie een halt toegeroepen.

Door het resultaat zijn koplopers PSV en AZ de overgebleven clubs die na deze speelronde zonder puntenverlies zijn in de eredivisie.

Twente bovenliggend

FC Twente was voor rust de bovenliggende partij, maar slaagde er niet in om dat in treffers te vertalen. Wel schoot Michel Vlap een vrije trap op de lat en trof Sem Steijn na een assist van Mafred Ugalde de paal.

Dario van den Buijs was voor RKC dicht bij de 1-0 met een kopbal uit een corner die net naast het doel vloog.

RKC en Twente over gegooide bekertjes: 'Een hond leer je dingen ook niet zomaar af'

In de tweede helft was Twente opnieuw van goede wil, maar van een stormloop op het doel van RKC was allerminst sprake.

Waar RKC de focus voor de rust vooral op de defensie had gericht, toonde het na de pauze ook aanvallende aspiraties.

Twente-doelman Kevin Unnerstall hield Michiel Kramer en Reuven Niemeijer van scoren af, maar had geen verweer op de inzet van invaller Filip Stevanovic kort voor tijd.

Duel even gestaakt

De goal van Stevanovic zorgde voor vreugdtaferelen op de tribune en gooiden een aantal uitgelaten supporters plastic bekers op het veld. De wedstrijd werd daardoor reglementair vijftien minuten onderbroken. Er werd in de resterende minuten niet meer gescoord.