NOS Voetbal

Aangifte Ajax tegen racistische Twente-fan: 'Brobbey was zeer ontdaan'

Net als vorig seizoen is er na afloop van de wedstrijd FC Twente-Ajax (3-1) een racistisch incident geweest. Een aanhanger van Twente riep beledigende teksten naar Ajax-spits Brian Brobbey.

Dat gebeurde bij de spelersbus van Ajax, die zich gereedmaakte voor terugkeer naar Amsterdam. Twente meldt dat Ajax aangifte gaat doen tegen de supporter. Zijn identiteit is bekend, hij krijgt per direct een stadionverbod.

Brian Brobbey bij de spelersbus van Ajax, voorafgaand aan de wedstrijd tegen Twente

Arnold Bruggink, de technisch directeur van FC Twente, ging na het incident de spelersbus van Ajax in om zijn excuses aan te bieden. "We vinden het verschrikkelijk dat dit na de wedstrijd is gebeurd, dit past niet bij FC Twente", meldt de club uit Enschede.

Vorig seizoen

Een kleine vier maanden geleden gebeurde hetzelfde. Na een thuiszege van Twente op Ajax in de 34ste speelronde werd Brobbey racistisch bejegend bij de spelersbus. Steven Berghuis ging verhaal halen en deelde daarbij een klap uit.

Dat leverde hem een schorsing van drie wedstrijden op. Vandaag speelde Berghuis pas weer zijn eerste wedstrijd na zijn schorsing.

Naar aanleiding van dat incident had Twente extra maatregelen genomen. "Er stonden vandaag meer dranghekken dan normaal", zegt RTV Oost-verslaggever Tijmen van Wissing bij NOS Langs de Lijn.

Van Wissing stond in de gang van het stadion die uitkomt bij de spelersbus toen het incident plaatsvond. "Er was direct veel consternatie. Brobbey was zeer ontdaan. Hij werd meteen de bus in begeleid om incidenten als vorig jaar te voorkomen."

"Stewards grepen direct in en konden de vermoedelijke dader identificeren", vertelt Van Wissing. "Er was een hele bedrukte stemming. Ajax droop toch al af na een mislukte middag en bij Twente stond het schaamrood op de kaken. Ze konden niet meer genieten van de overwinning."

Kijk hieronder naar het fragment in Studio Voetbal over het racisme tegen Brian Brobbey:

Racisme tegen Brobbey: 'Moet harder worden opgetreden'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl