Teleurgestelde Steijn
NOS Voetbal

Steijn wijst niet naar aankopen Ajax in 'zorgelijke' situatie: 'Over hele linie matig'

Vijf punten na vier eredivisiewedstrijden, het is de slechtste competitiestart voor Ajax in 59 jaar. Trainer Maurice Steijn hekelt de "naïviteit" van zijn ploeg na de 3-1 nederlaag bij FC Twente. "Het heeft niets met tactiek of techniek te maken, maar met scherpte."

De 49-jarige trainer neemt het woord "zorgelijk" in de mond. "Wij hebben duidelijk aangegeven dat Twente gevaarlijk is met lopende mensen die in de ruimte duiken en binnen één minuut loopt er al iemand in de ruimte. Dat noem ik dan maar naïviteit."

Hij zegt dat het voor Ajax nog erger af had kunnen lopen, aangezien Twente ook veel kansen om zeep hielp.

Steijn plaatste twee weken geleden, na de remise tegen Fortuna Sittard (0-0), zijn vraagtekens bij de nieuwe aankopen. Daar wilde hij het vandaag niet op gooien. "Ik vond het over de hele linie te vlak en te matig."

Veel werk te doen

Aanvaller Steven Berghuis, die vandaag na een schorsing terugkeerde in het elftal, zegt dat het nog zoekende is met de nieuwe jongens. "Ook voor de staf." Hij zegt dat er nog veel werk te verrichten is.

Wel denkt Berghuis dat het goed gaat komen. "Er is wel degelijk kwaliteit aanwezig." Volgens hem is het voor het vertrouwen belangrijk dat er een keer succes geboekt wordt.

Spits Brian Brobbey, die nog wel scoorde, denkt ook dat het naarmate de tijd verstrijkt goedkomt. "Op een gegeven moment gaat het lopen. Weet niet wanneer."

De verliespartij is extra pijnlijk, omdat Ajax een zware week wacht. De ploeg ontvangt donderdag Olympique Marseille voor de Europa League en zondag staat de thuiswedstrijd tegen Feyenoord op het programma.

Steijn noemt de situatie "zwaar". Hij vindt dat spelers en staf "dicht bij elkaar" moeten blijven en terug "naar de basis" moeten. "Het zijn containerbegrippen, maar het is wel zoals het is."

"Je kan ook niets anders doen dan alles terugkijken, met elkaar in gesprek gaan, trainen en de ploeg weer klaarstomen voor donderdag. Proberen de koppies leeg te krijgen", vervolgt Steijn.

Zoon Steijn voelt met vader mee

Steijns zoon Sem scoorde namens Twente. Hij zei dat hij tijdens wedstrijd niet bezig was met de situatie van zijn vader. Nadat hij werd gewisseld in 62ste minuut greep de situatie hem wel aan.

"Als ik hem dan langs de lijn zie staan en zijn best zie doen en het gaat zo, dan doet mij dat heel veel pijn om te zien."

Sem Steijn voelt mee met vader Maurice Steijn: 'Doet mij pijn hem zo te zien'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl