Matteo Messina Denaro bij zijn aanhouding in januari
NOS Nieuws

Beruchte Siciliaanse maffiabaas Messina Denaro in coma en uitbehandeld

De Siciliaanse maffiabaas Matteo Messina Denaro is in coma geraakt en kan hier volgens zijn artsen niet meer uitkomen. Dat schrijven meerdere Italiaanse media.

De 61-jarige maffioso werd in januari na 30 jaar op de vlucht opgepakt in Palermo, de hoofdstad van Sicilië. De carabinieri, het Italiaanse militaire korps met politietaken, arresteerde hem destijds in een privaat ziekenhuis. Daar was hij een jaar onder een valse naam onder behandeling voor darmkanker.

Inmiddels ligt Messina Denaro meer dan een maand op de gevangenisafdeling van het L'Aquila-ziekenhuis. Gisteren kreeg hij een bloeding en raakte in coma. Hij wil niet kunstmatig in leven worden gehouden en krijgt sinds gisteravond geen voeding meer.

Levenslang vast

Messina Denaro staat bekend als een vooraanstaand leider van de cosa nostra, de Siciliaanse tak van de maffia. Hij werd bij verstek veroordeeld tot levenslang voor zijn rol bij de beruchte moorden in 1992 op de onderzoeksrechters Giovanni Falcone en Paolo Borsellino.

Hij kreeg ook een levenslange gevangenisstraf voor zijn rol bij bomaanslagen in Florence, Rome en Milaan, waarbij in 1993 tien mensen om het leven kwamen.

Matteo Messina Denaro in de jaren 90

De maffiabaas werd verder veroordeeld voor de moord op de 12-jarige Giuseppe Di Matteo. Die werd vermoord en opgelost in zuur, omdat zijn vader had getuigd tegen de maffia. In het verleden schepte Messina Denaro op dat hij een begraafplaats had kunnen vullen met iedereen die hij had vermoord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl