NOS Wielrennen

Bredewold beduusd na Europese titel op de weg: 'Ik ben aan het dromen'

Bredewold beduusd na Europese titel: 'Ik heb er geen woorden, ik ben aan het dromen'

Ze zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat Nederland voor de zevende keer in acht edities de Europese titel op de weg in de wacht sleepte. Mischa Bredewold mag zich na Anna van der Breggen, Marianne Vos, Amy Pieters, Annemiek van Vleuten, Ellen van Dijk en Lorena Wiebes Europees kampioen noemen.

Na haar sterke solo in de laatste tien kilometer van de race van zaterdag stond ze vol ongeloof voor de camera om terug te blikken op haar gouden race.

"Ik heb er geen woorden, ik ben aan het dromen. Het voelt alsof ik in een waas leef."

Ondanks haar 'waas' was de 23-jarige Amersfoortse nog wel in staat om de race te analyseren. "We wilden met de ploeg telkens aanvallen om de koers zwaar te maken en ik zat heel erg in die modus", vertelt ze.

"Het was niet echt de bedoeling om in de laatste ronde nog aan te vallen, maar dat moment kwam daar en ik zat in die flow."

'Zat te wachten op anderen'

Volgens Bredewold was dat het perfecte moment om te gaan. Een sterke demarrage volgde, die niemand succesvol kon pareren. Iedere poging om Bredewold te achterhalen werd teniet gedaan door de Nederlandse ploeg, maar de renster van Team SD Worx dacht lange tijd dat haar solo vroegtijdig ten einde zou komen.

"Tot de laatste twee kilometer zat ik echt te wachten tot ze nog zouden komen. Ik keek om en ik keek om. Toen hoorde ik dat het nog tien seconden was, maar ik dacht: 'ik zie ze nog steeds niet.' Toen was het alles of niks. Bizar, echt bizar."

Bekijk hier de laatste meters in de race:

Bredewold pakt Europese titel na sterke demarrage

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl