Marlen Reusser
NOS Wielrennen

Derde Europese tijdrittitel op rij voor Reusser, geen Nederlandse op EK-podium

Marlen Reusser heeft voor de derde keer op rij de Europese tijdrittitel gegrepen. De 32-jarige Zwitserse was op een 29,5 kilometer lang parcours met start en finish in Emmen veruit de snelste met een tijd van 35.53. Nummer twee Anna Henderson was 43 seconden langzamer.

Voor het eerst in de EK-historie stond er geen Nederlandse op het podium. De afgelopen zeven edities was er wel altijd minstens één medaille voor Nederland weggelegd. Dit keer ging het zilver naar Groot-Brittannië met Henderson. Het brons was voor de Oostenrijkse Christina Schweinberger, die ook op het afgelopen WK al verraste met de bronzen plak.

Riejanne Markus, de Nederlands kampioene tijdrijden, werd zevende in een tijd van 36 minuten en 53 seconden. Haar laatste meters zorgden voor een bijzonder beeld. Reusser haalde Markus in, maar de Nederlandse wilde er ook nog even alles uitpersen, waardoor het leek op een koppeltijdrit.

Riejanne Markus in het wiel van Reusser

Ook Shirin van Anrooij mocht voor Nederland deelnemen aan de race tegen de klok in eigen land. Ze verving Demi Vollering, die "niet fit genoeg" was voor de tijdrit. Zo vertelde bondscoach Loes Gunnewijk.

'Uit haar tenen'

De Tourwinnares richt zich helemaal op de wegrit van zaterdag. "In de Simac Ladies Tour is ze ziek afgestapt", legde Gunnewijk Vollerings afwezigheid in de tijdrit uit.

"Ze heeft wel weer goed gereden in de Ronde van Romandië (die ze won, red.), maar het komt wel uit haar tenen. Je kunt beter op één paard wedden en dat goed doen dan twee keer half."

En Van Anrooij had er, volgens Gunnewijk, zin in. De 21-jarige Van Anrooij, die onlangs op imposante wijze de Tour de l'Avenir won, zette in Emmen een tijd van 37.40 neer. Daarmee eindigde ze op de negentiende plek.

Markus kan niet excelleren bij EK-tijdrit: 'Het lukt gewoon even niet meer'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl