Vollering tijdens de tijdrit op de WK wielrennen in Schotland
NOS Wielrennen

Vollering rijdt geen tijdrit op EK in Drenthe, Van Anrooij vervangt haar

Demi Vollering zal woensdag de individuele tijdrit op de EK wielrennen in Drenthe niet rijden. De Nederlandse renster wil met oog op de wegwedstrijd van zaterdag extra rust nemen nadat ze afgelopen weekend de Ronde van Romandië had gewonnen. In aanloop naar die driedaagse koers kampte Vollering met ziekte.

Shirin van Anrooij is door bondscoach Loes Gunnewijk opgeroepen als vervanger van Vollering, die op de WK in Glasgow zesde werd in de tijdrit. Riejanne Markus is de andere Nederlandse vrouw die meedoet aan de tijdrit in Emmen.

De EK wielrennen beginnen woensdag 20 september met die individuele tijdritten voor mannen en vrouwen. De renners rijden 28,6 kilometer tegen de klok met start en finish in Emmen. Donderdag is de mixed relay voor mannen en vrouwen. Zaterdag rijden de vrouwen de wegwedstrijd en zondag zijn de mannen aan de beurt.

Tourwinnares Vollering pakte zondag in Zwitserland voor het eerst in haar carrière de eindzege in de Ronde van Romandië en toonde aan dat het goed zit met de EK-vorm.

Met titelverdediger Lorena Wiebes en Vollering als kopvrouwen verschijnt de Nederlandse ploeg op zaterdag 23 september met een sterke ploeg aan de start van de wegwedstrijd.

"We hebben een sterke selectie in de breedte, maar op het parcours en rond de VAM-berg zijn zij onze afmakers", zei bondscoach Gunnewijk over Wiebes en Vollering. De Nederlandse selectie tijdens de wegwedstrijd bestaat uit Markus, Van Anrooij, Mischa Bredewold, Loes Adegeest, Floortje Mackaij en Yara Kastelijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl