Vollering (geel) in de slotetappe van de Ronde van Romandië
NOS Wielrennen

Vollering toont met eindzege Ronde van Romandië goede vorm in aanloop naar EK

"Het was een zware dag", maar Demi Vollering heeft wel de Ronde van Romandië gewonnen. In de laatste van drie etappes in Zwitserland hield de Nederlandse SD Worx-renster Katarzyna Niewiadoma uit Polen en de Zwitserse kampioen Marlen Reusser achter zich in het algemeen klassement.

Zaterdag had Vollering de gele leiderstrui gepakt door op de laatste beklimming in de koninginnenrit naar Torgon weg te rijden bij ploegmaat Reusser en Niewiadoma. In de laatste etappe van de Ronde van Romandië, 131,9 kilometer van Vernier naar Nyon, kwam de leiderstrui niet meer in gevaar.

"Ik voel mij een beetje moe nu, want het was een zware dag. Een grote strijd voor het algemeen klassement en de ritzege", zei Vollering na afloop. "We moesten alert zijn en slim zijn met wat we dicht zouden rijden."

Vollering in haar gele trui

"Ik wist dat het een strijd zou worden. In het routeboek zag ik dat het een vrij zware etappe zou zijn en dat veel meiden dit kunnen. Er kon vandaag nog zo veel gebeuren, je moet de hele dag alert blijven. Gelukkig had ik het hele team om mij te helpen."

Na de zege in het geel van de Tour de France heeft Vollering nu ook de eindzege in het geel van de Ronde van Romandië te pakken. "Ik houd van Zwitserland, dus het is mooi dat ik dit nu op mijn palmares heb."

De slotetappe werd gewonnen door Duits kampioen Liane Lippert, die in Nyon in de sprint Fem van Empel en Silvia Persico achter zich hield. Met een groep van 25 rensters waren ze na een heuvelachtige koersdag met vier beklimmingen van de derde categorie op de finish af gereden.

Goede EK-vorm

Het was de tweede keer dat er van de Ronde van Romandië ook een vrouweneditie werd gereden. Vorig jaar won de Zuid-Afrikaanse Ashleigh Moolman, voor Annemiek van Vleuten. Vollering werd toen zestiende.

Een jaar later toont Vollering dat het met de vorm goed zit, een week voordat in Drenthe de EK wielrennen op de weg plaatsvinden (23 september). Vollering is samen met Lorena Wiebes kopvrouw van de Nederlandse ploeg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl