NOS Wielrennen

Frankrijk verrast bij gemengde ploegentijdrit, Nederland mist EK-brons maar net

Frankrijk verrast met goud op gemengde ploegentijdrit, net geen brons voor Nederland

Op de EK wielrennen in Drenthe is het goud bij de gemengde ploegentijdrit opgeëist door Frankrijk in een tijd van 44.23. Achter nummer twee Italië streed het Nederlandse zestal met Duitsland om het brons, maar het podium werd op ruim een seconde gemist.

Halverwege, na 19,4 kilometer, hadden de Italiaanse mannen (Matteo Sobrero, Mattia Cattaneo, Eduardo Affini) een gat geslagen met de rest. Frankrijk kwam als tweede door, gevolgd door de Duitsers.

De Nederlandse ploeg, met Daan Hoole, Sjoerd Bax, Jos van Emden, zat heel kort achter Duitsland. Aan Riejanne Markus, Loes Adegeest en Shirin van Anrooij was het vervolgens de taak om in en rond Emmen het verschil te maken.

Bekijk hieronder reacties van Riejanne Markus en bondscoaches Koos Moerenhout en Loes Gunnewijk.

Na binnenkomst van de Italiaanse vrouwen leken de kaarten geschud voor plek één, maar de Franse vrouwen (Juliette Labous, Cédrine Kerbaol en Audrey Cordon-Ragot) stegen boven zichzelf uit en zorgden voor een verrassing.

Markus en Adegeest, zonder de inmiddels geloste Van Anrooij, reden voor wat ze waard waren, maar kwamen net tekort voor een Nederlandse podiumplek.

Wereldkampioen Zwitserland, zonder de woensdag hard gevallen Stefan Küng, kwam niet verder dan de zesde plaats.

Vorig jaar stond de gemengde ploegentijdrit op het EK in München niet op het programma. Italië (2021), Duitsland (2020) en Nederland (2019) zegevierden in de eerdere edities.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl