NOS Sport

Zonder zelf te spelen plaatst Nederland zich voor kwartfinales Davis Cup

De Nederlandse tennissers hebben vrijdagavond zonder zelf te spelen de kwartfinales van de Davis Cup bereikt. Door de 2-1 overwinning van Finland op Kroatië eindigt het Nederlandse team sowieso bij de bovenste twee plekken in groep D.

De laatste groepswedstrijd van de equipe van captain Paul Haarhuis doet er niet meer toe. Nederland speelt zondag in Split tegen gastland Kroatië.

De Kroaten verloren vrijdag de twee enkelpartijen tegen Finland. Otto Virtanen was te sterk voor Dino Prizmic en Emil Ruusuvori klopte Borna Gojo. In het dubbelspel wisten de Kroaten wel te winnen van de Finnen.

Nederland speelt in Split met Botic van de Zandschulp, Tallon Griekspoor en het dubbelduo Wesley Koolhof / Matwé Middelkoop. Zij klopten eerder deze week Finland en de Verenigde Staten met 2-1.

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd tegen de Verenigde Staten:

Davis Cup-team stunt met winst op VS, bizar einde partij Griekspoor

In de nieuwe, bekritiseerde, opzet van de Davis Cup wordt er een groepsfase gespeeld in vier verschillende speelsteden. Van elk van de vier groepen plaatsen de beste twee landen zich voor de knockout-fase, die van 21 tot en met 26 november plaatsvindt in Málaga.

Naast Nederland zijn ook Servië en Tsjechië al zeker van een plek bij de laatste acht. Vorig jaar reikte Nederland ook tot de kwartfinales, waarin het werd uitgeschakeld door Australië.

Stand groep D

Winst-verlies Gewonnen/verloren duels
1. Nederland 2-0 (4-2)
2. Finland 1-1 (3-3)
3. Verenigde Staten 1-1 (3-3)
4. Kroatië 0-2 (2-4)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl