NOS Sport

Koolhof en Middelkoop verslaan Finnen en bezorgen Davis Cup-team zege

Nederlands Davis Cup-team verslaat Finland

De Nederlandse tennissers hebben hun eerste wedstrijd in de groepsfase van de Davis Cup gewonnen. Finland werd in Split met 2-1 verslagen. Nadat Botic van de Zandschulp met 6-7 (0), 4-6 van Otto Virtanen verloren had, bezorgden Tallon Griekspoor en dubbelspelers Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop Oranje uiteindelijk de overwinning.

Bij Van de Zandschulp (ATP-68) loopt het al maanden niet. Sinds hij in april op pijnlijke wijze de finale in München verloor, won hij maar 2 van de 11 duels. De 22-jarige Virtanen (ATP-125) won nog nooit een partij op een ATP-toernooi.

Tegen Van de Zandschulp speelde de Fin solide, terwijl de Nederlander veel te slordig was. Mede dankzij twee dubbele fouten verloor hij de tiebreak met 7-0 en een dubbele fout op 1-1 leidde de enige break van de partij in.

Griekspoor op dreef

Griekspoor (ATP-24) liet zich niet verrassen door Ruusuvuori (ATP-57). De Nederlander speelde een sterke partij. Hij zocht de aanval waar het kon en was ook serverend op dreef.

Tallon Griekspoor

In de eerste set verzuimde Griekspoor op 5-4 de set uit te serveren, waarna hij in de tiebreak een 5-2 voorsprong verspeelde. Na een setpunt overleefd te hebben op 6-7, sloeg Griekspoor op 8-7 zelf wel toe. In het tweede bedrijf liep hij rap uit van 1-1 naar 4-1 en won hij met 6-3.

Koolhof en Middelkoop

Koolhoof en Middelkoop bezorgden Nederland dinsdagavond uiteindelijk de zege door Harri Heliovaara en Patrik Niklas-Salminen te kloppen: 6-4, 6-7 (5), 6-3. Het Finse duo kreeg geen enkele breekkans, maar werkte er wel zes van de acht weg waardoor het lang spannend bleef.

Oranje speelt later deze week nog tegen de Verenigde Staten (donderdag) en Kroatië (zondag). De eerste twee landen in de groep plaatsen zich voor de kwartfinales. Van 21 tot en met 26 november worden in het Spaanse Málaga de kwartfinales, halve finales en finale gespeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl