Stoïcijns kijkt Badr Hari een kwartier lang voor zich uit
NOS Sport

Dag voor rentree zwijgt Hari, kijkt alleen voor zich uit: 'Geen zin in vragen'

"Ik heb vandaag geen zin om vragen te beantwoorden." Dat zei Badr Hari vanmiddag, nadat hij in Parijs drie kwartier te laat was gekomen op een persconferentie voor zijn rentree als kickbokser.

"Je kunt alles aan James vragen, dat is alles", sprak de 38-jarige Marokkaanse Amsterdammer. Vervolgens staarde hij een kwartier stoïcijns voor zich uit.

James McSweeney, morgen zijn tegenstander in de ring, gaf ondertussen antwoord op alle vragen van de pers.

James McSweeney

Na zeven gevechten op rij zonder overwinning had Hari klaarblijkelijk weinig zin in kritische vragen. Een staredown kon er nog net vanaf. En weg was het zwaargewicht, samen met wereldkampioen Rico Verhoeven het boegbeeld van kickboksbond Glory.

'Ik kan alleen vechten'

Elf maanden geleden leek Hari na een carrière van 20 jaar en 127 gevechten zijn afscheid aan te kondigen. Na zijn verliespartij tegen Alistair Overeem sprak hij zijn fans toe: "Ik denk er al een tijdje aan om een einde aan mijn carrière te breien. Ik denk niet dat jullie me nog eens terugzien in de ring."

Maar zaterdag stapt hij in Parijs toch weer de ring in. In februari kondigde Hari zijn comeback al aan, in een video op Instagram. "Het leven geeft mij geen andere keuze. Ik heb geen skills om bouwvakker of elektricien te worden. Ik kan alleen vechten, verder niets."

Vechten deed Hari ook buiten de ring. In 2017 werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van veertien maanden wegens enkele mishandelingszaken, waaronder die van Koen Everink.

Nadat Hari weer op vrije voeten was gekomen, keerde hij terug als kickbokser. Maar de 38-jarige Amsterdammer won geen wedstrijd meer.

Uitverkocht

Desalniettemin blijft Hari een van de populairste kickboksers bij Glory. De organisatie slaagt er lang niet altijd in om zalen uit te verkopen. Maar ook na zeven partijen zonder zege waren de 4.000 kaarten voor de wedstrijd tussen Hari en McSweeney in Parijs snel uitverkocht.

Met elke nederlaag werd de tegenstander van Hari iets minder aansprekender. Zaterdag treft hij McSweeney, een 42-jarige Engelsman. Na een periode van twaalf jaar in de MMA met meer nederlagen dan zeges, keerde McSweeney in 2018 terug in de kickboksring. Van zijn zes gevechten sindsdien won de routinier er vier.

De winnaar van het gevecht van morgen plaatst zich voor de Glory Grand Prix. Dat is een achtmanstoernooi in het zwaargewicht in december. De winnaar krijgt een half miljoen dollar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl