NOS Sport

Hari gaat toch door met kickboksen; ervaren McSweeney in september tegenstander

Badr Hari gaat door met kickboksen. In het najaar zei hij na een nederlaag tegen Alistair Overeem nog dat hij serieus overwoog om te stoppen. Dat doet hij dus niet, want op 9 september neemt hij het in Parijs tijdens Glory 88 op tegen de Engelsman James McSweeney. Er staat dan geen titel op het spel.

De 38-jarige Hari heeft al acht jaar geen partij meer gewonnen. Na zijn laatste verliespartij, in oktober tegen Overeem, preludeerde hij al op een afscheid.

"Ik denk er al een tijdje aan om een einde aan mijn carrière te breien", zei Hari tegen het publiek. "Ik denk dat ik niks meer te bewijzen heb en alles bereikt heb. Ik wil jullie heel erg bedanken voor jullie komst. Ik denk niet dat jullie me nog eens terugzien in de ring."

Badri Hari leed in oktober 2022 een nederlaag tegen Alistair Overeem

Ondanks de weinig succesvolle jaren die Hari achter de rug heeft, geldt hij nog steeds als een van de populairste en succesvolste vechters aller tijden in Nederland. Hij werd al op 17-jarige leeftijd prof en was begin deze eeuw als jonge twintiger een grootheid in de Japanse K-1.

Hij boekte liefst 106 zeges, waarvan 92 op knock-out. Een ongekend hoog aantal. Tegenstanders roemen het zwaargewicht om zijn uitstekende techniek en fans waren dol op zijn aanvallende en agressieve stijl.

Verhoeven

Sinds 2016 vecht hij zijn wedstrijden op evenementen van kickboksbond Glory. Hoewel hij daar geen wedstrijd heeft gewonnen, bleef hij een publiekstrekker. Dit komt mede door zijn gevechten tegen zijn rivaal Rico Verhoeven en zijn onbehouwen gedrag buiten de ring.

Zo werd hij meerdere keren veroordeeld voor mishandeling. Daarnaast werd Hari jaren geleden voor negentien maanden geschorst vanwege dopinggebruik.

De partijen van Badr Hari bij Glory

2016 tegen Rico Verhoeven Hari begint goed, maar moet opgeven met een armblessure
2018 tegen Hesdy Gerges Hari wint op punten, maar zijn zege wordt hem afgenomen na een positieve dopingtest
2019 tegen Rico Verhoeven Hari begint opnieuw goed, maar moet opgeven met een beenblessure
2020 tegen Benjamin Adegbuyi Na een sterk begin breekt Hari zijn neus en verliest hij
2021 tegen Arek Wrzosek Hari slaat zijn tegenstander driemaal neer, maar gaat dan zelf KO
2022 tegen Arek Wrzosek Hari staat achter als de partij wegens rellen op de tribune wordt gestaakt
2022 tegen Alistair Overeem Hari staat na twee rondes voor, maar verliest alsnog

Tegenstander James McSweeney (42) loopt al heel wat jaren mee. Hij vocht eerst ook in de K-1 en verwierf daarna bekendheid bij de mixed martial arts (MMA), waaraan deelnemers uit verschillende vechtsportdisciplines meedoen.

De bijna 120 kilogram wegende McSweeney vocht zijn enige Glory-wedstrijd in oktober 2021. Toen verloor hij van Gökhan Saki.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl